Vooruitblik: Professional Imaging 2014 - Wat is er te zien en te doen?

Julian 2605 0
Van zaterdag 29 t/m maandag 31 maart vindt de grootste beurs op gebied van fotografie in Nederland plaats. We blikken vooruit wat je zoal kunt verwachten op de beursvloer van Professional Imaging 2014, waar in totaal meer dan 100 exposanten hun opwachting maken.

De Professional Imaging 2014 vindt plaats in drie hallen. Er zijn in totaal meer dan 100 exposanten aanwezig, van camerafabrikanten tot softwarespecialisten en alles wat maar met fotografie te maken heeft. Een compleet overzicht van de exposanten vind je op de website van de beurs.

We maakten al een overzicht van de programmering in het kenniscentrum, waar je lezingen en workshops bij kan wonen, maar wat kun je verwachten in de overige twee hallen, op de beurs zelf? Hier vind je een selectie van aanwezige bedrijven en wat ze op de beurs laten zien.

Wil je de Professional Imaging 2014 bezoeken? Registreer hier een gratis toegangsticket. Kijk hier voor meer praktische informatie.

Canon deelt ervaring en kennis

Canon Nederland toont haar nieuwste producten en technologieën op het gebied van foto, video en print tijdens Professional Imaging 2014. Canon demonstreert naast camera's ook haar assortiment professionele fotoprinters, zoals de PIXMA Pro-serie en de imagePROGRAF iPF6450 grootformaat printer, speciaal ontworpen voor het printen van foto’s op groot formaat.

Canon Pixma Pro

De Europese Canon-ambassadeur Clive Booth - topfotograaf en filmmaker - is aanwezig om zijn expertise en ervaringen te delen met bezoekers van de beurs. De workshops in deze Canonstand zijn vrij toegankelijk, opgave vooraf is niet nodig. Bij de Canon-stand kun je ook aanschuiven aan een boardroom-tafel en in gesprek gaan met sprekers die ook op het hoofdpodium en in het kenniscentrum voor het voetlicht zullen treden.

In het kenniscentrum biedt Canon ruimte aan diverse interessante sprekers die ingaan op thema’s zoals filmen met je dslr, foodfotografie, natuurfotografie en fashionfotografie. Een overzicht van de workshops en sprekers vind je op: www.canon.nl/professionalimaging.

Standnummer 50, hal 2.

Sigma Benelux

Op de stand van Sigma Benelux kun je de objectieven uit de Global Vision-lijn van Sigma bewonderen. Glaswerk zoals de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art en de 18-35mm f/1.8 kun je op je eigen camera uitproberen. Ook zijn de gloednieuwe Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art en Sigma DP2 Quattro (achter glas) te zien op de stand. Hoewel je de Sigma DP2 quattro nog niet zelf mag proberen, toont Sigma wel foto's gemaakt met de camera op de stand, zodat je alvast een idee kunt krijgen van de beeldkwaliteit.

Sigma DP Quattro

Sigma geeft in het kenniscentrum uitleg over het Sigma USB-DOCK, waarmee je de autofocus van de nieuwe Sigma-objectieven haarfijn kunt afstellen. Hoe dat precies werkt leer je tijdens de presentaties van Iwan Schotsman in Theater 3, zaterdag van 11.20 tot 11.50 uur, zondag en maandag van 14.15 tot 14.45 uur.

Standnummer 30, hal 2

Fujifilm - X-series

Fujifilm heeft met de X-T1 wat ons betreft een van de showtoppers. Deze compacte systeemcamera stapt af van het meetzoeker-achtige ontwerp, maar dat wil niet zeggen dat de fabrikant is afgestapt van het populaire retrodesign. Integendeel, de Fujifilm X-T1 lijkt van voren gezien sprekend op een analoge spiegelreflexcamera van zo'n dertig jaar geleden. Op de beurs kun je de camera uiteraard bewonderen.

Fujifilm X-T1

Natuurlijk kun je op de stand van Fujifilm ook terecht voor de andere compacte systeemcamera's: de X-E2, X-Pro1, X-A1 en X-M1, de bijbehorende XF-objectieven en ook de X100S en X20 compacts met grote sensor zijn aanwezig.

In het kenniscentrum (theater 2, hal 3) geeft expert Piet van den Eynde dagelijks een lezing over het werken met de Fujifilm X-camera's. Zaterdag van 13.55 tot 14.25 uur, zondag van 14.30 tot 15.00 uur en maandag van 14.45 tot 15.15 uur.

Standnummer 58, hal 2.

EIZO: Exclusieve preview van twee nieuwe ColorEdge monitoren

EIZO is op de Professional Imaging 2014 aanwezig met de grootste stand tot nu toe. Het volledige assortiment ColorEdge-monitoren is te bekijken op de beurs, waaronder de gloednieuwe CG277 en CX271, die vanaf mei beschikbaar zijn. Ook de FlexScan-monitoren en de FORIS FG2421 high-end gaming monitor zijn te bewonderen op de beurs.

Daarnaast organiseert EIZO een special Professional Imaging actie in samenwerking met haar Premium Partners. Bij een bezoekje aan de stand maak je bovendien kans op een EIZO ColorEdge CX240.

Standnummer 43, hal 3.

Eizo ColorEdge CX240
Bezoek de EIZO-stand en maak kans op deze ColorEdge CX240!

Transcontinenta - Hasselblad, Zeiss, Gitzo en veel meer

Transcontinenta pakt flink uit op de Professional Imaging met een van de grootste stands van de beurs. Ze zijn dan ook importeur van een flink aantal merken en hebben dus het nodige om te laten zien.

Zaterdag 29 maart geeft documentairefotograaf Daniel Maissan namens Transcontinenta een lezing over zijn werk met de Leica M, van 11.55 tot 12.25 uur in theater 3. Op de stand vind je het nieuwste uit het assortiment van bekende merken zoals Leica, Tamron, Zeiss, Gitzo en Lensbaby. Ook Hasselblad is vertegenwoordigd, op de Transcontinenta-stand is de gloednieuwe Hasselblad H5D-50c met cmos-sensor te bewonderen.

Hasselblad H5D-50c

Tamron kwam onlangs met een nieuwe telezoom, de Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD. Voorzien van stabilisatie en enorm zoombereik in combinatie met een relatief voordelig prijskaartje, verdient dit objectief een plekje op de shortlist van enthousiaste sport- en natuurfotografen.

Bezitters van een Sony- of Fujifilm-systeemcamera moeten zeker even langs bij Transcontinenta om de Zeiss Touit-objectieven te bekijken. Naast de 12mm f/2.8 en de 32mm f/1.8 is ook de recent geïntroduceerde Touit 50mm f/2.8 Macro te zien op de stand.

Zeiss Touit 50mm Macro

Ook toont Transcontinenta de albums van Silverbook, net nieuw in het assortiment van de importeur. Daarnaast zijn de flitsers van Metz en de lichtvormers van Lastolite te zien op de Professional Imaging. Transcontinenta staat voor je klaar om je te antwoorden op al je vragen die je hebt over het uitgebreide productassortiment.

Standnummer 3, hal 3.

Mafico - Alles voor het filmen met je dslr

Mafico is op de Professional Imaging aanwezig met alles wat je nodig hebt om op professioneel niveau te filmen met je spiegelreflex of compacte systeemcamera. Uiteraard is het hele assortiment van Rode-microfoons aanwezig. Ook stelt Mafico de Rode Soundbooth op, je kent deze misschien al in digitale vorm van de Rode-website, maar op de beurs is een fysieke variant aanwezig! Daarnaast zijn er opstellingen waarin je zelf de Rode-microfoons kunt uitproberen.

Rode VideoMic Go

BeachtekOok heef Mafico een aantal primeurs. Zo is de Beachtek DXA SLR Ultra voor het eerst te bewonderen in Europa tijdens de Professional Imaging. Deze adapter schroef je net als een batterijgreep onder je camera en geeft je twee professionele XLR-poorten tot je beschikking voor audio-opname.

Eveneens voor het eerst in Nederland te zien is de Atomos Ninja Blade, een externe recorder waarmee je het signaal via de hdmi-uitgang van je camera ongecomprimeerd kunt opnemen is voor het eerst te zien in Nederland op de PI. De Ninja Blade is ook een externe monitor (ips) met diameter van 5-inch en resolutie van 1280x720 pixels. Daarnaast is het hele assortiment van Atomos op de stand van Mafico aanwezig.

In samenwerking met Nikon en Canon zijn er diverse workshops. Zo geeft Peter Blok op zondag en maandag workshops op de Nikon-stand over het filmen met je dslr en alles wat daar bij komt kijken. Ook komen de producten van Mafico ter sprake bij de stand van Canon in het kenniscentrum.

Standnummer 67, hal 2.

Nikon - Beleven en fotograferen

De stand van Nikon staat dit jaar in het teken van 'beleven' en zelf proberen. Nikon heeft een stukje Madurodam naar Nijkerk gehaald en stelt daar diverse camera's rondom op. Van de high-end Coolpix-compacts tot de Nikon 1-serie en de professionele dslr's. Ook de nieuwe Nikon 1 V3, bijbehorende zoeker en 70-300mm zijn aanwezig.

Het volledige gamma Nikkor-objectieven is aanwezig op de beurs. Altijd al eens door een 800mm, 600mm of 400mm willen kijken? Op de stand van Nikon is het mogelijk. Aan de balie kun je al je vragen stellen over het assortiment van Nikon. Nikon neemt ook een aquarium mee naar de beurs, waarin onder andere de waterdichte Nikon 1 AW1 te zien is.

Nikon 800mm

Ook zijn er demonstraties, zo zal Edwin Glaser een 'Time Slice Rig' demonstreren en er is een complete Cambo-dolly opgebouwd waar alle video-accessoires gedemonstreerd worden. In samenwerking met Mafico worden er demo's gegeven over het filmen met Nikon-dslr's.

Uiteraard kun je ook de nieuwste camera's bewonderen, zoals de Nikon D4S en de Nikon Df, die met zijn klassieke vormgeving veel wist los te maken. Benieuwt hoe 'ie in het echt aanvoelt? Probeer 'm uit op de beurs!

Nikon Df

Standnummer 37, hal 3

Wacom - Het nieuwe assortiment

Wacom heeft de afgelopen tijd flink wat nieuwe producten geïntroduceerd. Tijdens Professional Imaging 2014 verzorgt Wacom professionele demonstraties en hands-on sessies met de nieuwste line-up van pen tablets, pen displays en creatieve mobiele displays.

Wacom showt de Intuos Pro, de mobiele Cintiq Companion en de Cintiq line-up, inclusief de Cintiq 24HD touch voor high-end fotografie. Wacom Evangelists Piet van den Eynde, Don Zandbergen en Patrick Toebosch en Adobe experts geven professionele demo's en delen tips en tricks voor fotografie.

De nieuwe Cintiq Companion-familie lijkt op het eerste gezicht op de normale Cintiq 13HD-talbets, maar deze Cintiq's beschikken over een eigen besturingssysteem en zijn dus volledig stand-alone. Ze komen in twee uitvoeringen, de Cintiq Companion met een volledige versie van Windows 8 en de Cintiq Companion Hybrid, die beschikt over Android. De Hybrid kun je ook gebruiken als normale Cintiq in combinatie met een pc of Mac.

Cintiq Companion

Standnummer 15, hal 2.

Arca

ArcaArca, gespecialiseerd in printers en toebehoren, brengt op de Professional Imaging het Olmec Professional Photographic Inktjet Paper onder de aandacht. Het merk heeft een zeer uitgebreid aanbod dat onlangs nog is uitgebreid met diverse papiersoorten. Een van die nieuwe papiersoorten is Photo Warmtone Pearl en daarvan vind je overgens een sample in de DIGIFOTO Pro-goodie bag!

Niet alleen kun je zo zelf thuis het nieuwe papier uitproberen, Arca is zo zeker van haar zaak dat ze er twee voorbeeldfoto’s bij stoppen: één geprint op Ilford Gallerie Prestige Smooth Pearl en een op Olmec Photo Warmtone Pearl. De benodigde ICC-profielen kun je downloaden vanaf de Arca-website.

Harry Plotter, het 'gezicht' van Arca, zal op zaterdag van 14:50-15:20, zondag van 12:30-13:15 en maandag van 13:00-13:30 toelichting geven op het printen met een professionele Epson-printer. Bijwonen? Zorg dan dat je op deze tijden in het kenniscentrum bent, gevestigd in theater 3 in hal 1.

Standnummer 9, hal 3.

us rijdt elk uur terug vanaf 13:30 tot 17:30 uur.

Plattegrond

Download hier de plattegrond van de beurs.

Plattegrond PI2014
Klik op de afbeelding voor een grote versie.