Vooruitblik 2013: Sigma - Glaswerk in drie categorieën

Julian 2174 0
Na de introductie van de SD1 Merill, DP1M en DP2M blijft het bij Sigma voorlopig waarschijnlijk rustig op gebied van nieuwe camera's. Wat objectieven betreft hebben we wel de nodige verwachtingen. De nieuwe 35mm f/1.4 laat uitstekende resultaten zien.

Op de Photokina kondigde Sigma een compleet nieuwe strategie aan. Het glaswerk wordt voortaan onderverdeeld in drie categorieën. Sigma introduceerde gelijk in elke categorie (Contemporary, Art en Sports) één objectief, maar het bestaande assortiment werd niet onderverdeeld. Het lijkt dus zaak om snel met nieuw glaswerk of opvolgers van bestaande objectieven te komen om de categorieën te vullen.

Sigma 35mm f/1.4 maakt indruk

Tijdens de Photokina toonde Sigma ook drie prototypes, een 17-70mm f/2.8-4, 120-300mm f/2.8 en een 35mm f/1.4. Van die laatste hebben we inmiddels een testexemplaar bemachtigd en de resultaten zijn erg indrukwekkend. We hopen dat Sigma die lijn door kan zetten in haar andere nieuwe objectieven.

Sigma 35mm 1.4

De Sigma 35mm f/1.4 is het eerste objectief in de Art-serie en zet overtuigende resultaten neer.

Objectieven voor compacte systeemcamera's?

Opvallend is het ontbreken van de DN-objectieven in de nieuwe indeling van Sigma. In 2012 werden twee objectieven geïntroduceerd in deze Digital Neo-lijn, de 19mm en 30mm f/2.8 voor mft en Sony NEX. We hopen dat Sigma met meer objectieven komt voor compacte syteemcamera's, want dit tweetal zette erg goede prestaties neer.