Vooruitblik 2013: Hasselblad - Meer luxecamera's

Julian 1811 0
Van Hasselblad kun je elke twee jaar een nieuwe camera in de H-serie verwachten op de Photokina. In 2012 was het weer zover en zagen we de H5D verschijnen. In 2013 dus geen nieuwe H-camera, maar toch verwachten we nieuws.

Op de Photokina maakte Hasselblad immers ook bekend te gaan samenwerken met Sony aan luxe camera's. De Hasselblad Lunar werd getoond en is het eerste exemplaar, gebaseerd op de Sony NEX-7.

Ook liet Hasselblad wat schetsen zien, in één daarvan herkennen we duidelijk de Sony RX100. We verwachten hier dan ook een luxe Hasselblad-uitvoering van (met een flink prijskaartje).

Hasselblad RX100
Op de Photokina zagen we deze schets van Hasselblad (Wij legden er een productfoto van de Sony RX100 overheen). Het toestel is onmiskenbaar gebaseerd op de Sony RX100.

Hasselblad dslr

De samenwerking moet ook een Hasselblad-spiegelreflex opleveren, mogelijk gebaseerd op de A99. Wellicht kan de Zweedse fabrikant hierbij wat meer eigen inbreng tonen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een optische zoeker in plaats van een elektronische variant.

Hasselblad DSLR
Hasselblad werkt ook aan een dslr, gebaseerd op de Sony A99 waarschijnlijk.

Interview

Op de Photokina spraken we met Peter Stig-Nielsen, Director of Professional Camera Products bij Hasselblad. In het interview vertelt de topman openhartig over de plannen van het merk.

Peter Stig-Nielsen
Peter Stig-Nielsen, Director of Professional Camera Products bij Hasselblad.