Voorlopig programma Visa Pour L'Image 2011 bekend

Redactie 1050 0
Het voorlopige programma van het Franse festival Visa Pour L'Image 2011 is bekend. Op het festival voor fotojournalistiek zullen vanaf 24 augustus een week lang tentoonstellingen, slideshows en bijeenkomsten worden gehouden met verschillende fotografen.

Op de blog 'photojournalismlinks' is het voorlopige programma van fotofestival Visa Pour L'Image bekendgemaakt. Het festival is speciaal voor professionele fotografen die aangesloten zijn bij een agentschap, maar ook voor professionele fotografen die zelfstandig opereren. Van zestien fotografen is de deelname nu zo goed als zeker. Deze deelnemers zullen mee gaan werken aan de tentoonstellingen.

Fotografen

Het programma is nog incompleet, maar de volgende fotografen doen zeker mee: Martina Bacigalupo, Jocelyn Bain Hogg, Jonas Bendiksen, Valerio Bispuri, Chien-Chi Chang, Peter Dench, Fernando Moleres, Lu Nan, Shaul Schwarz, Brian Skerry, Riccardo Venturi, Alvaro Ybarra Zavala.

De deelnemers voor de slideshows en de bijeenkomsten zijn nog niet bekend.

Humanitarian Visa d’or award

Dit jaar organiseert het fotofestival voor het eerst de 'Humanitarian Visa d'or award' in partnerschap met het Committee of The Red Cross (het Rode Kruis). Winnaar van deze prijs ontvangt achtduizend euro en krijgt een eigen tentoonstelling op het fotofestival. Inschrijven kan nog tot 31 mei.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie