Volgende objectief Irix wordt 11mm f/4 ultragroothoek

Volgende objectief Irix wordt 11mm f/4 ultragroothoek

PieterMolenaar 1207 0
Het eerstvolgende objectief dat Irix uit gaat brengen is een 11mm-ultragroothoek met een grootste diafragma van f/4. Foto's van prototypes achter glas zijn gepubliceerd door de Chinese site CameraLabs.

De Zwitserse objectievenfabrikant houdt het vooralsnog breed. Nadat het bedrijf zaterdag 19 maart zijn eerste product introduceerde in de vorm van het Irix 15mm f/2,4-objectief, brengt Irix waarschijnlijk medio zomer dit jaar een 11mm f/4-ultragroothoekobjectief uit. Dit blijkt uit foto's van prototypes achter glas op de Chinese site CameraLabs.

Twee varianten

Op de foto's is te zien dat het nieuwe 11mm f/4-objectief,  net als bij het 15mm f/2,4-model, leverbaar zal zijn in twee varianten. Het high-end-model krijgt waarschijnlijk weer een stevige behuizing gemaakt van een magnesiumlegering en ook de focusring verschilt. Design-elementen van de 15mm f/2,4, als de focuslockring, de depth-of-field- en de hyperfocale-afstandsschaal, en de gebruikte fonts van de belettering zien we weer terug bij dit toekomstig model. Verdere specificaties en zaken als adviesprijzen ontbreken.