Volg je kat of hond met de Eyenimal

Jasper van Bladel 9158 0
Altijd al willen weten wat je kat of hond heel de dag uitspookt? De Eyenimal is de oplossing. Bind hem om de nek van je huisdier en je kunt 's avonds de avonturen op de computer terugzien.

De Eyenimal is een camera met cmos-sensor en autofocus die 29 beelden per seconde vastlegt. Hij kan meer dan twee uur materiaal opnemen op het ingebouwde geheugen van 8GB. De resolutie waarin je de belevenissen van je huisdier kunt volgen is 640 x 480 pixels.

Lichtgewicht

Het apparaat weegt maar 35 gram en volgens Eyenimal vergeet je huisdier daarom vrijwel meteen dat de camera om zijn of haar nek hangt.

Eyenimal
Een scène uit het leven van kat Padmé

Carrièreswitch

De Franse uitvinder, Paolo Teixeira, begon zijn bedrijf in 2010. Twee jaar daarvoor, zegt hij, werd hij ontslagen als advertentieverkoper en bedacht de huisdierencamera. Hij leende een ton van zijn moeder en zijn vrienden en begon. Het eerste jaar verkocht hij al duizend camera's per maand. Onderstaand filmpje is gemaakt door zijn eigen kat Padmé.

Infrarood

Ondertussen is het grote Franse bedrijf Num'Axes aandeelhouder geworden in Paolo's Eyenimal. De fabrikant van elektronische producten voor huisdieren heeft hem carte blanche gegeven om nog een tweetal camera's te ontwikkelen. Hij is nu bezig met een kattencamera die ook infraroodopnames kan maken in de nacht en met een speciale hondencamera die waterproof is. De huidige camera kan tegen wat spatwater of regen. Als je hond echter gaat zwemmen is het einde opname.

Kattennieuws

In 2008 brachten we ook al kattennieuws. Toen won kat Mr. Lee de fotoprijs 'De kleine Hans' met zijn foto's.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper