Voigtlander breidt assortiment slr-objectieven uit

jesse kraal 2152 2
Meestal brengen fabrikanten een persbericht vol marketingpraat naar buiten als ze met een nieuw product komen. Zo niet Cosina. Het merk presenteerde op de CP+ twee nieuwe objectieven maar bestede daar zelf totaal geen aandacht aan, ze staan ook niet op hun site.

Verscholen in een kleine vitrine op de Cosina-stand, stonden twee nieuwe objectieven, een 28mm f/2.8 Skopar voor Canon en Nikon en Voigtlanders bekende Heliar 75mm f/1.8, nu ook geschikt gemaakt voor Canon en Nikon. Veel journalisten liepen hier dan ook nietsvermoedend voorbij, gelukkig lette Felix van The Photoblographer wél goed op.

Voigtlander
Geen persbericht, geen artikel op hun website, alleen een vitrine met twee kleine bordjes en vier objectieven. Foto: DC Watch

Pancake

Omdat Cosina de objectieven nog niet op haar website heeft gezet en ook een persbericht nooit werd uitgebracht, is de technische informatie over de objectieven summier. De objectieven hebben geen autofocus, maar wel een chip die exif-informatie aan de camera door geeft. Bij de Canon-variant regelt deze ook het diafragma, een diafragmaring ontbreekt dus op de objectieven met EF-vatting. Net als de 20mm Skopar en 40mm Ultron van Voigtländer, is ook de nieuwe 28mm Skopar een pancake-objectief.

Opfrisbeurt

Naast de twee nieuwe toevoegingen aan het assortiment, hebben ook de huidige objectieven een opfrisbeurt gehad. Puur cosmetisch in dit geval, de optieken bleven onveranderd. Het Japanse Cosina maakt overigens niet alleen Voigtlander-objectieven, ook de Carl Zeiss-objectieven voor Canon-, Nikon- en Leica M-vatting komen uit de Cosina-fabrieken. Ook worden er nog steeds klassieke Zeiss Ikon-meetzoekers met M-vatting geproduceerd. 

Voigtlander
Een iets andere scherpstelring en het gebruik van geel in plaats van rood voor een deel van de belettering zijn de meest opvallende veranderingen aan de nieuwe SLII-objectieven van Voigtländer

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Flipperkoning

Interessant die 28mm, gebruik nu nog een oude F3.5 Ai Nikon en zit al een tijdje te wikken en wegen of ik deze zou vervangen!
Twijfel nog tussen een Zeiss en een Nikon F2.0, maar als dit een klein en licht objectief is met dezelfde kwaliteiten die ik van de 20mm en de 40mm ken s dit zeker een optie!

afbeelding van Martin Bokschoten

Stiekem had ik gehoopt dat het een 2.0 zou worden.
De Nikor 2.0 kom je nog wel eens op Ebay tegen. Echter dan wel overzee.