Nieuwe gear van oudste fotografiemerk ter wereld

Voigtländer komt met 3 nieuwe Sony E-mount objectieven

Redactie DIGIFO... 953 0
Het oudste fotografiemerk ter wereld, Voigtländer, heeft drie nieuwe objectieven aangekondigd voor Sony E-mount camera's. Binnenkort verschijnen er een 35mm f/1.4-, een 40mm f/1.2- en een 65mm f/2 macro-objectief van dit legendarische merk.

Alle drie de objectieven zullen de 5-assige beeldstabilisatie die sommige Sony-camera's bieden volledig ondersteunen, kunnen  het diafragma per 1/3e stop veranderen en zijn handmatig scherp te stellen.

Voigtländer APO-MACRO LANTHAR 65mm f/2

VoigtländerHet nieuwe 65mm Macro-objectief van Voigtländer wordt gepresenteerd als één van de scherpste objectieven van het merk. Het objectief maakt het mogelijk om met weinig licht de kleinste details vast te leggen vanaf 31cm afstand en is volgens het bedrijf ook uitstekend te gebruiken voor portretten.

Voigtländer Classic NOKTON 35mm f/1.4

VoigtländerMet de Classic NOKTON 35mm f/1.4 brengt Voigtländer een klassiek objectief naar Sony E-mount camera's. Het objectief is gebaseerd op het 35mm objectief dat het bedrijf eerder voor Leica M-camera's uitbracht en met open armen werd ontvangen. Het objectief is ontworpen om een zo mooi mogelijke bokeh te creëren, zonder dat dit ten koste gaat van de scherpte.

Voigtländer NOKTON 40mm f/1.2 Aspherical

VoigtländerHet derde objectief dat Voigtländer heeft aangekondigd is een 40mm f/1.2 objectief dat, ook bij volledige opening, haarscherpe beelden moet leveren over het hele beeld. Dit nieuwe objectief kan scherpstellen vanaf 40cm en is volledig ontworpen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de technieken die in de Sony E-mount camera's te vinden zijn.

De releasedatum en adviesprijs van deze nieuwe objectieven zijn nog niet bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie op de website van Voigtländer of importeur Ringfoto.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie