Vogue krijgt opnieuw kritiek

Vogue krijgt opnieuw kritiek

Nadja Geskus 762 0
Vorig jaar bracht de Spaanse Vogue een video uit waarin Kendall Jenner als ballerina te zien is. Maar de video kreeg behoorlijk wat kritiek. Ballerina’s vinden het een belediging voor hun beroep, omdat Kendall Jenner totaal niets te maken heeft met ballet en er dan ook ‘niets van bakt’. Maar recent slaat Vogue blijkbaar weer de plank mis.

Spaanse Vogue

In de video van de Spaanse Vogue zie je Kendall Jenner in een dansstudio met balletkleding aan. De video was ter promotie van het nieuwe nummer. Spelenderwijs vertelt Kendall over haar leven en ze maakt wat gekke danspasjes. Deze danspasjes schoten echter bij echte dansers in het verkeerde keelgat, waardoor de video een lading van kritiek over zich heen kreeg.

 

 

Kritiek

Margaret Fuhrer van Dance Spirit Magazine en Abby Lee Miller van de tv-show 'Dance Moms' reageren beide erg heftig op de video. Met name Abby Lee Miller had veel kritiek. ‘Ik maak er geen gewoonte van om commentaar te geven op alle dansers die foto's delen met een foute techniek. Ik zou geen tijd meer hebben om iets anders te doen! Er zijn zoveel geweldige dansers in de wereld en Kendall is er geen van.’ Daarnaast geeft ze de moeder en manager van Kendall Jenner bovendien ook nog mee dat ze North West beter nu al op dansles kan sturen, voor het te laat is.

Opnieuw

Recent werd de plank opnieuw mis geslagen. Voor het maartnummer werd model Karli Kloss gefotografeerd door de Zweedse fotograaf Mikael Jansson voor een serie genaamd 'Spirited Away', een verwijzing naar klassieke animatie Hayao Miyazaki's. Veel mensen hadden direct kritiek op de serie. ‘Waarom is het model blank?’ was de veelgenoemde reactie. Ze maakten zowel het model als Vogue uit voor culturele toe-eigening en witwassen, daarbij verwijzend naar andere voorbeelden van blanke vrouwen die als Aziaten werden neergezet. Wat is jouw mening hierover? Een heftige reactie of ben je het er mee eens?

Vogue krijgt opnieuw kritiek

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja