Vogue gebruikt olieramp voor modeshoot

Redactie 856 0
De olieramp in de Golf van Mexico kostte elf mensenlevens, heeft de natuur veel schade aangedaan en de lokale economie ontregelt. Steven Meisel gebruikte het onderwerp echter voor een fotoshoot in opdracht van Vogue Italia.

In de augustus-editie van het modeblad zijn maar liefst 24-pagina's ingeruimd voor 'Water & Oil', waarop model Kristen McMenamy te zien is onder een laag dikke olie. Ze symboliseert een gestrande vogel op een rotsige kust, als een met olie doordrenkte albatros. Alleen draagt McMenamy designerkleding en heeft Meisel er een artistieke serie van gemaakt.

Discussie

Op verschillende modefora op internet is uiteraard de discussie alweer losgebarsten of dit gezien moet worden als een statement tegen de verschrikkelijke gevolgen van de ramp of dat het tijdschrift over de rug van getroffen dieren wilt provoceren. De vraag rijst of de tragedie van een dergelijke ramp teniet gedaan wordt door het te gebruiken voor de mode en of Vogue er echt iets mee wil zeggen, of dat het ze puur om de aandacht gaat.

Foto © Steven Meisel

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie