Vloeibaar naakt van Edland Man geëxposeerd

Vloeibaar naakt van Edland Man geëxposeerd - tot 13 mei

Jasper van Bladel 1994 0
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert vanaf komende zaterdag tot en met 13 mei een expositie van de Nederlandse fotograaf Edland Man. In zijn nieuwste serie 'You-Wells' speelt hij met verleidelijke naaktmodellen en smelten mode en kunst op intrigerende wijze samen.

Net als in zijn eerdere series 'Metals' (2002) en 'Liquids' (2011), benadrukt Edland Man ook in 'You-Wells' met digitale technieken de vloeibaarheid van het menselijk lichaam. Met een onderhuidse blik zijn de mechanismen en flexibiliteit te zien. In de 'You-Wells' beelden zijn lichamen dit keer versmolten met gadgets en labels van bekende, high-end modemerken. Door de beeldtaal van reclamecampagnes van luxe merken te overdrijven, toont de fotograaf zijn maatschappijkritische houding.

Bladen

Edland Man (1957) woont en werkt afwisselend in Amsterdam en Milaan. Hij geniet internationale bekendheid als fashion illustrator en fotograaf. Zijn werk is gepubliceerd in bladen als Avenue, Lei, Per Lui, Vanity en Vogue. Ook was hij vijf jaar creative director van Sportswear International Magazine.

De visionaire kunstenaar heeft spraakmakend werk gemaakt voor Fiorucci en interieurlabel Moooi van Marcel Wanders. Daarnaast is het opgenomen in de collectie van het Groninger Museum. In 2013 was een selectie werken te zien tijdens de Jean Paul Gaultier tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam. Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 25 maart tot en met 13 mei een expositie met het nieuwe werk van Man.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper