Vladimir Poetin huurt lingeriemodel in als fotograaf

Redactie 1504 0
Russische premier Vladimir Poetin heeft een voormalig lingeriemodel ingehuurd als een van zijn persoonlijke fotografen. De 25 jarige vrouw staat bekend om haar - niet bijzondere - foto's van fruit en dieren, maar is 'puur geselecteerd op haar fotografiekunsten'.

Volgens berichten uit Moskou heeft premier Vladimir Putin een voormalig lingeriemodel ingehuurd als een van zijn persoonlijke, officiële fotografen. Een woordvoerder van de premier wijst er echter op dat de fotografe, Yana Lapikova, 'puur is geselecteerd op haar fotografie­kunsten'.

Beelden

Of die fotografiekunsten zo goed zijn is nog maar de vraag. Op een Russische site kan je zelf beoordelen wat je ervan vindt. En ook wat je van haar vindt: De bovenste foto's zijn afkomstig uit de modellencarrière van Yana. De kat en het fruit komen uit de camera van de fotografe.

Premier Poetin vindt echter dat ze alles in huis heeft om professionele (portret-)foto's van hem te maken. 'Ze is echt een goede fotograaf', laat Poetins woordvoerder, Dmitry Peskov, weten. De premier laat zich dan ook niet beïnvloeden door het feit dat ze lingeriemodel was en in 2008 nog heeft meegedongen naar de Miss Moskou titel. 'Wij kiezen onze fotografen niet uit op geslacht. Het feit dat ze in het verleden een model is geweest interesseert ons niks, het is geen misdaad', aldus de woordvoerder.

Dit is Yana Lapikova.

Dit is ook Yana Lapikova.

Yana's fotografiekunst.

Ontbloot bovenlichaam

Als je naar eerdere foto's kijken van de premier, kan het 25-jarige lingeriemodel hem misschien toch wel een paar goede tips geven. Zo waren zijn portretfoto's met ontbloot boven­lichaam niet echt je van het. Yana zou hiervoor waarschijnlijk de perfecte persoon zijn die hem tips kan geven over poseren in weinig kleding.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie