Viviane Sassen wint ICP Infinity-award

Redactie 1169 0
Het International Center of Photography heeft de winnaars van haar Infinity-awards bekendgemaakt. De Lifetime Achievement Award gaat naar Elliot Erwitt, de Nederlandse Viviane Sassen mag er met de 'Applied/Fashion/Advertising'-award vandoor.

De jaarlijkse Infinity-awards van het International Center of Photography werden deze keer voor de 27e keer toegekend. De prestigieuze awards zullen op tien mei aanstaande in New York uitgereikt worden aan de gelukkige winnaars. Een van hen is de Nederlandse fotografe Viviane Sassen, in de categorie 'Applied/Fashion/Advertising'.

Culturele invloed

'De winnaars van de Infinity Awards zijn begaan met het onderzoeken van de culturele invloed die fotografie heeft. Daarnaast kijken zij hoe fotografie nieuwe mogelijkheden van communicatie voort kan brengen', aldus organisator Willis E. Hartshorn van het ICP. 'Degene die dit jaar gewonnen hebben, laten met hun werk zien hoe belangrijk fotografie is in het vormen van onze geschiedenis in deze steeds visuelere samenleving.'

Winnaars

Natuurlijk viel niet alleen Viviane Sassen in de prijzen. De Lifetime Achievement-award ging naar Elliot Erwitt, de Cornell Capa-award naar Ruth Gruber. In de categorie 'Photojournalism' sleepte Reutersfotograaf Andrees Latif de award binnen met een foto van Pakistaanse slachtoffers van de overstromingen, die in wanhoop aan een helikoper hangen.

Bij de 'Young Photographers' deed de Amerikaan Peter van Agtmael dat. Zij namen allemaal duizend dollar mee naar huis en daarnaast zal hun winnende werk drie maanden tentoongesteld worden in het Burke Museum in Seattle, Washington.

Foto © Andrees Latif 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie