Virtueel struinen door B&H in New York

jesse kraal 3434 0
B&H in New York is de grootste en misschien wel bekendste fotowinkel ter wereld. In samenwerking met Google kun je nu virtueel door deze bizarre winkel heen struinen. Leuk om eens een indruk te krijgen, al mis je wel de hectiek en de kratjes op de transportband die door heel de winkel loopt.

De eerste keer dat ik bij B&H in New York naar binnen liep, zal ik nooit vergeten. Niet alleen is de camerawinkel belachelijk groot, ook bestaat het personeel voornamelijk uit Orthodoxe Joden met een baard, keppel en de beroemde twee pijpenkrullen. Ik had een filter nodig voor mijn objectief en had al vrij snel de indruk dat ik hier onmogelijk niet zou kunnen slagen.

Glijbaan

Bij binnenkomst uiteraard eerst tascontrolle, zoals je dat op veel drukbezochte plekken in New York tegenkomt. Vervolgens moet je in de winkel op zoek naar de juiste afdeling. Per productcategorie nemen die afdelingen ongeveer evenveel ruimte in als de gemiddelde Nederlandse fotowinkel voor heel zijn assortiment gebruikt. Als je, drie mannen met baarden verder, eenmaal je product gevonden hebt, gaat deze per transportband met glijbaan(!) naar de kassa's op de benedenverdieping.

Google Maps

Benieuwd geworden? In samenwerking met Google kun je nu virtueel door de winkel lopen met Google Maps. Helaas kun je alleen de benedenverdieping virtueel verkennen, voor de camera-afdeling boven zul je toch acht zelf naar New York moeten.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse