Tessina camera uit 1957

Vintage Tessina camera in de vorm van een horloge

Fabienne Keijzer 1910 0
Deze bijzondere vintage camera komt uit 1957 en is ontworpen door de Oostenrijkse Rudolph Steineck. Het bijzondere aan deze camera van het Zwitserse merk Tessina is dat hij te dragen is rond je pols. Een Reddit-gebruiker erfde dit bijzondere stukje camerageschiedenis.

Tessina 

De camera is door Tessina uitgebracht in drie verschillende modellen. De productie van de camera stopte pas in 1996. Deze miniatuurcamera is bijzonder omdat hij 14x21mm foto’s schiet op 35mm film. De Tessina camera beschikt over een twin-lens reflex (TLR) systeem dat gebruik maakt van twee 25mm f/2.8 Tessinon lenzen. Zoals de meeste twin-lens reflex-camera’s wordt één lens gebruikt om de foto op de film te krijgen en de andere werkt als een viewfinder. De camera werkt door hem als het ware op te winden, net als een horloge. Je kunt er dan acht foto’s mee maken.

Tessina vintage cameraTessina vintage cameraTessina vintage camera

Erfenis

De Reddit-gebruiker met de naam catchoooo plaatste een bericht op de website waarin hij vertelde dat hij de Tessina heeft geërfd van zijn opa. Zijn opa was piloot en was groot fan van het kleine cameraatje omdat hij hem gemakkelijk mee kon nemen op zijn reizen. Hoewel de vintage camera al in geen 30 jaar is gebruikt denkt de nieuwe eigenaar dat hij nog wel werkt. Een kwestie van oppoetsen en een rolletje erin stoppen. Hij belooft dat hij het binnenkort zal gaan proberen.

Lees ook: Mint InstantFlex TL70, Twin Lens Reflex-camera voor instantfilm

 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne