Vincent Mentzel nieuwe CP@TUD

Redactie 1534 0
Vincent Mentzel zal dit jaar drie maanden als Cultural Professor verbonden zijn aan de TU Delft. Dat maakte de rector magnificus van de universiteit, prof. Karel Luyben, bekend. Mentzel is de eerste die de nieuwe functie bekleedt, kort aangeduid als CP@TUD.

Met ingang van 2011 wordt het jaarlijkse Delftse gastschrijverschap uitgebreid naar andere kunstdisciplines. Behalve schrijvers kunnen voortaan ook beeldend kunstenaars, componisten, filmmakers en fotografen worden uitgenodigd als CP@TUD. De invulling van CP@TUD wordt in eerste instantie op dezelfde manier opgezet als die van het gastschrijver­schap.

Masterclass

De CP@TUD zal twee maanden met studenten van de TU Delft werken aan een opdracht. Naast een masterclass, bestaande uit reeks besloten bijeenkomsten voor studenten, geeft Mentzel twee lezingen die toegankelijk zijn voor algemeen publiek.

CP@TUD 2011 gaat van start met een openbare lezing: de 'Cultural Promotion' door Vincent Mentzel op vrijdag 23 september 2011. Daarna volgt een masterclass van zeven bijeenkomsten voor studenten aan de TU Delft. Met zijn openbare Slotrede sluit Vincent Mentzel op vrijdag 25 november CP@TUD 2011 af.

De Menselijke maat

Het thema dat Vincent Mentzel heeft gekozen voor dit eerste CP@TUD is 'De menselijke maat'. Samen met zijn studenten onderzoekt Mentzel met behulp van de fotografie hoe de mens zich verhoudt tot de ruimte waarin hij leeft. Hij begeleidt de studenten in het maken van hun eigen fotoreportages waarin zij in beeld brengen hoe zij hun omgeving – en hun plaats daarin – zien.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie