Vincent LaForet spreekt in Amsterdam

sanne 2491 4
Woensdag 14 maart komt Pulitzer Prize-winnaar Vincent LaForet naar Nederland. Hij zal vertellen over zijn werkwijze en apparatuur en laten zien hoe de camera's van Canon en Adobe Premiere Pro en After Effects hebben bijgedragen aan de verandering van zijn werk.

De Amsterdamse Beurs van Berlage biedt 14 maart het podium aan Vincent LaForet, de veel geprezen Amerikaanse fotograaf die een scala aan prijzen in de wacht sleepte. Hij staat bekend om de vooruitstrevende wijze waarop hij visuele verhalen vertelt. Want verhalen, daar gaat het hem om. Die vertelt hij met een uiteenlopende verzameling aan apparatuur. Zo filmt hij met HDSLR's, stapte hij over naar camera's met een grote sensor zoals de RED Epic en werkt hij met de Phantom en tegenwoordig met de Canon EOS C300.

Tijdens de avond in Amsterdam zal Vincent ingaan op zijn werkwijze en zijn apparatuurkeuze. Bovendien zal hij laten zien hoe de camera's van Canon en Adobe Premiere Pro en After Effects hebben bijgedragen aan de vorming van zijn werk.

Jong talent

Vincent (1975) begon zijn carrière toen hij vijftien was, zo lezen we op zijn website. Hij begon als fotojournalist en liep stage bij kranten als The Los Angeles Times en Reuters. Tien jaar later mocht hij zich de jongste fotograaf van The New York Times noemen - toen hij het medium verliet was hij al in het bezit van de Pulitzer prijs. Inmiddels heeft Vincent heel wat publicaties en prijzen op zijn naam staan. Zo won hij drie prijzen bij het Cannes Lions International Advertising Festival 2010 en werd zijn werk gepubliceerd in onder meer Vanity Fair, The New York Times Magazine, National Geographic en Newsweek.

Reverie 

In 2009 lanceerde Vincent, die lid is van de Director’s Guild of America, zijn korte film Reverie, de eerste 1080p video die werd gemaakt met een Canon 5D II HDSLR camera. De korte film was direct een hit: in de eerste week werd hij al meer dan twee miljoen keer bekeken. Onderstaande film 'Mobius' is de introductiefilm die Vincent maakte voor de nieuwe Canon C300.

Bekijk en bezoek

Als je meer wilt weten en lezen van en over Vincent LaForet, kun je zijn blog bezoeken die zo'n drie miljoen bezoekers per jaar trekt. Maar wellicht vind je het leuker om hem in de Amsterdamse Beurs te ontmoeten. Dat kan op 14 maart 2012. Het programma loopt van 19.00 tot 23.00 uur en aanmelden doe je hier.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van roelj

Price moet Prize zijn, met een z, denk ik toch :)

afbeelding van scarluuk

Zo, ik heb me gelijk in geschreven en ik ben er bij!

afbeelding van Rijn Kwakkel

Geïnteresseerd in verhalen maken

afbeelding van Edo van Santen

hier het exclusieve video-interview met Vincent Laforet, dat ik die avond mocht maken:
http://www.youtube.com/watch?v=DrPsfxiqG8k
geniet nog even na!