Vimeo is klaar voor VR

Vimeo ondersteunt nu ook 360-gradenvideo's

Redactie DIGIFO... 759 0
360-gradenvideo's maken een flinke opmars. Steeds meer camerafabrikanten ontwikkelen camera's waarmee het mogelijk is om overal om je heen te filmen en er verschijnen steeds meer platformen om deze bijzondere content te bekijken. Vimeo ziet ook het belang van 360 en ondersteunt nu 360-gradenvideo's.

Vimeo staat al sinds jaar en dag bekend om de hoge beeldkwaliteit die waarmee video's kunnen worden gedeeld. Waar YouTube er eerder voor kiest om video's in lagere kwaliteit af te spelen heeft Vimeo het altijd belangrijk gevonden om mooie en scherpe beelden te tonen. Ook wat betreft 360-gradenvideo's heeft Vimeo beeldkwaliteit hoog in het vaandel staan en door de dubbele transcodering is het mogelijk om video's te uploaden tot en met 8K.

Lees ook: Video: Ami Vitale neemt de Nikon KeyMission 360 mee op avontuur

Vimeo app

Vimeo heeft ook laten weten deze dienst niet alleen voor de website aan te bieden, maar ook de app te updaten waardoor het mogelijk is om, bijvoorbeeld via cardboard, je telefoon te veranderen in een VR-headset. Ook biedt Vimeo de mogelijkheid om de beelden te embedden op elke website, zonder de toevoeging van advertenties.

Kijk voor meer informatie op deze website van Vimeo.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie