Vimeo lanceert gratis online videoschool

Redactie 524 0
Vimeo Video School wil op een vrije, leuke en gemakkelijke manier mensen helpen met het maken van betere video’s. Het aanbod bestaat uit meer dan achthonderd lessen, tips en tutorials die zowel voor beginners als gevorderden geschikt zijn.

Vimeo staat bekend als het platform waarop mensen elkaar kunnen helpen en tips kunnen geven over alles wat komt kijken bij het maken van filmpjes. Vimeo Video School haakt op dit idee in. De school omvat ‘Video 101’, een serie van video’s die geproduceerd is om beginners stap-voor-stap te leren over een juiste camerakeuze, het filmen zelf en over eenvoudige bewerkingstechnieken.  De cursus schenkt ook aandacht aan populaire onderwerpen waardoor Video School ook voor fotografen met een dslr interessant is. Fotograaf Philip Bloom bespreekt bijvoorbeeld in de achtdelige videoserie ‘DSLR Basics’ het filmen met een hd-dslr.


Tutorials

De lessen in Video School zijn volgens de makers korte en eenvoudig te volgen tutorials. Ze bieden een combinatie aan video’s, schriftelijke toelichtingen, foto’s en relevante links zodat het je als student informeert over een breed scala van video-gerelateerde onderwerpen. Elke les eindigt met een proef waarin je samen met ‘schoolgenoten’ de nieuw geleerde stof kunt uitproberen en onder de knie kunt krijgen. De onderwerpen lopen uiteen, maar voor dslr-gebruikers is er veel leuks te zien en te leren. Zo kun je praktische dingen leren zoals het reinigen van je toestel en inhoudelijke lessen volgen over bijvoorbeeld het toepassen van time-lapse.


Nieuwe lessen

Volgens Vimeo is het lesaanbod breed en in verschillende niveaus te volgen. Ook zegt de organisatie elke week nieuwe lessen toe te voegen aan het aanbod zodat je altijd door kunt leren. Je kunt lessen makkelijk vinden door op een onderwerp te zoeken of door te bladeren door de tutorials.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie