Vijftienduizend dollar te winnen bij Alexia Foundation

Redactie 638 0
Heb jij een verhaal te vertellen dat bij kan dragen aan wereldvrede en een betere multiculturele verstandhouding? Dan heeft de Alexia Foundation daar vijftienduizend dollar of een studiebeurs van dezelfde waarde voor over.

De Alexia Foundation is opgericht ter ere van de overleden student fotojournalist Alexia Tsairis, die in 1988 slachtoffer was van de terroristische aanslag op Pan Am-vlucht 103 boven Lockerbie. Zij studeerde aan de Syracuse University in Londen, de organisatoren van de competitie. De Alexia Foundation Scholarship and Grant Competition 2011 is open voor zowel studenten als professionele fotografen.

Studenten

Voor studenten stelt de organisatie een studiebeurs ter waarde van vijftienduizend dollar beschikaarbaar voor een studie fotojournalistiek aan de organiserende universiteit. Doel van de competitie is het scheppen van een betere multiculturele verstandhouding en het streven naar wereldvrede. Deelnemende studenten dienen ingeschreven te zijn aan een HBO-instelling of universiteit en mogen niet meer dan drie stages hebben gelopen of meer dan een jaar ervaring hebben.

Professionals

Voor professionele fotografen geldt hetzelfde doel, maar zij dienen een voorstel te doen voor een fotoserie en een portfolio mee te sturen. Met de geldprijs van vijftienduizend dollar kan de winnaar zijn fotoserie realiseren, welke eveneens een streven moet zijn naar vrede op aarde. Terwijl de studenten zich tot 1 februari 2011 in kunnen schrijven, moeten de professionals hun inzending voor 18 januari gedaan hebben. Deelname is gratis en verdere voorwaarden zijn terug te vinden op de website van de Alexia Foundation.

Foto © Juliette Lynch - Winnares 2010

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie