Vijf nieuwe objectieven van Samyang

Vijf nieuwe Samyang-objectieven, waaronder 35mm f/1.4 AE voor Canon

jesse kraal 2671 0
Nee, we maken vandaag niet kennis met vijf gloednieuwe optische ontwerpen van Samyang, het gaat in de basis om aangepaste versies van bestaande objectieven. Dat maakt enkele aankondigingen, zoals de 35mm f/1.4 AE en de 300mm f/6.3 er niet minder interessant om.

Samyang introduceert vijf objectieven, voor fotografie zijn dat de 35mm f/1.4 Canon AE en de 300mm f/6.3 voor dslr's. Voor filmmakers zijn er nu de Samyang 10mm T3.1, 12mm T2.2 en de 7.5mm T3.8 Fisheye. Deze laatste objectieven zijn aangepaste versies van bestaand glaswerk, ze zijn voorzien van aangepaste focus- en diafragmaringen voor follow focus-systemen en hebben een traploos instelbaar diafragma.

Samyang

Samyang 35mm f/1.4 AS UMC Canon AE 

Tot voor kort waren elektronische contacten bij Samyang voorbehouden aan enkele objectieven met een Nikon-vatting, nu profiteert zoals verwacht ook de Canon-variant van de Samyang 35mm f/1.4. Het diafragma stel je nu niet meer in via een ring op het objectief, maar op je camerabody. Bijkomend voordeel is dat je zoeker niet donkerder wordt wanneer je het diafragma knijpt. Daarnaast beschik je over focus-confirmatie, geen overbodige luxe wanneer je op f/1.4 wil scherpstellen.

Samyang Reflex 300mm f/6.3 ED UMC C

Het tweede dslr-objectief is een 300mm f/6.3 spiegeltele. Zo'n objectief had Samyang al in het assortiment, maar deze was enkel beschikbaar voor compacte systeemcamera's. Het nieuwe objectief is geschikt voor dslr's van Canon, Nikon, Sony/Minolta en Olympus, mits ze geen fullframe-sensor hebben. Voor een spiegelobjectief gebruikt Samyang het aanzienlijke aantal van acht elementen, wel heb je qua lensopeningen geen enkele keuze: f/6.3 is de enige optie. Daarentegen is het objectief licht van gewicht (ca. 270 gr), bijzonder compact (ca. 7,5 cm) en waarschijnlijk goed betaalbaar.

Prijs en beschikbaarheid

Waarschijnlijk, want de adviesprijzen van de vijf objectieven zijn nog niet bekend. Zodra we informatie hebben over de prijs en beschikbaarheid zullen we dat hier melden.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse