Vijf jaar Irak-oorlog in beeld

Redactie 959 0
Het is vijf jaar geleden dat Amerikaanse en Britse troepen Irak binnenvielen. Reden voor fotoagentschap Magnum Photos en persbureau Reuters om terug te blikken op de beeldverslaggeving. Beiden hebben een speciale website geopent over het onderwerp.

Gedurende de afgelopen vijf oorlogsjaren heeft een team van honderd reuters correspondenten, fotografen, cameramensen en ondersteunend personeel de wereld van nieuws voorzien uit het gevaarlijkste Irak. Op de website "Bearing witness: five years of the iraq war" vertellen ze hun verhaal in woord en beeld. In een tijdslijn kun je de per maand de gebeurtenissen van de oorlog in beelden volgen.  


Reuters tijdlijn, foto's: © Reuters

WARS
Magnum inmotion, de digitale multimedia studio van Magnum Photos heeft de serie 'WARS' gelanceerd. De serie bestaat uit vier onderdelen waarin telkens een fotograaf aan het woord is over zijn ervaring tijdens het vastleggen van een oorlog. De conflicten in Vietnam, Irak, Tsjetsjenie, het Midden Oosten en Libanon komen aan de orde. Een van de fotografen in de spotlights is de deze week overleden Philip Jones Griffiths.


Foto's: © Magnum Photos

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie