Vijf fotografen toegevoegd aan VII-netwerk

Redactie 688 0
Het prestigeuze fotoagentschap VII heeft vijf fotografen toegevoegd aan haar netwerk. Zij gaan zich bemoeien met de distributie- en verkoopafdeling. Het totaal aantal medewerkers in die tak van het bedrijf komt daarmee op zeventien.

VII Network is een afgeleiden van VII Photo Agency en houdt zich alleen bezig met het distribueren en doorverkopen van foto's van haar leden. Ze zijn in 2008 opgericht om het agentschap te vergroten, zonder daarbij aan kwaliteit in te hoeven boeten. Het internationale gezelschap - waar nog geen Nederlander deel van uitmaakt – kampt echter met een tekort aan fotografen; ze hebben er volgens de statuten veertien nodig en hebben er maar elf.

Netwerk

Het netwerk wordt aangevuld met Andrea Bruce, Adam Ferguson, Benedicte Kurzen, Tomas van Houtryve en Maciek Nabrdalik, wie tot op heden fotografeerden voor het VII Mentor Program. 

Aanvullingen

Bruce, gestationeerd in Afghanistan, heeft de afgelopen acht jaar gewerkt als staffotograaf voor de Washington Post. Ze versloeg sinds 2003 ondere andere de oorlog in Irak en heeft daar verschillende prijzen voor in ontvangst mogen nemen. Van Houtryve komt van het AP, waar hij de afgelopen vier jaar heeft gewerkt. Zo versloeg hij de opstand van Maoistische rebellen in Nepal en reisde hij twee keer naar Noord-Korea als investeerder in een chocoladefabriek.

Talent

De sociale spanningen in New Delhi, India, zijn vastgelegd door Ferguson, die daarmee wil aantonen dat snel groeiende welvaart ook een keerzijde heeft. Hij publiceerde onder andere voor Time Magazine, The New York Times en Newsweek. Ook is hij geselecteerd voor de zeventiende editie van de World Press Photo Joop Swart Masterclass. Kurzen woont in Johannesburg, maar haar carrière begon met het fotograferen van het conflict in Israël. Daar is zij geswitched van nieuws naar documentairefotografie. Ten slotte is er nog Nabrdalik, wie zijn werk in de Verenigde Staten begon met het fotograferen voor lokale kranten en als assistent bij modeshoots. Hoewel hij zowel in Europa en de Verenigde Staten alsmede Azië gewerkt heeft, concentreert hij zich nu met name op de sociale verschuivingen in Oost-Europa.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie