Vijf fotoboeken opgenomen in De Best Verzorgde Boeken 2009

Redactie 529 0
Ieder jaar komt er een vijfkoppige jury bijeen om de mooiste boeken te kiezen die het afgelopen jaar verschenen. In deze selectie van dertig boeken nam de jury dit jaar vijf fotoboeken op.

De jury stond dit jaar voor een zware taak. In 2009 zonden uitgevers, opdrachtgevers, ontwerpers en drukkers samen 415 boeken in. De boeken maken kans op de titel als ze zich onderscheden in vormgeving, typografie, afbeeldingen en grafisch-technische productie.

Mooiste fotoboeken

Dit jaar koos de jury net als vorig jaar ook fotoboeken: ‘Still Wild’ van Sarah Engelhard, ‘Off the Record. Voorstel Gemeentelijke Kunstaankopen 2009’ van Hans Aarsman, 'Honderd Hollandse huishoudens’ van Taco Anema, ‘Menthattan’ van Morad Bouchakour en ‘Jongens/meisjesdingen (j/m dingen)’ van Nathalie Faber en Matthijs Immink.

De titels zijn samen met de andere mooiste boeken tot en met 21 november te zien in The Temporary Stedelijk Amsterdam. De presentatie van De Best Verzorgde Boeken 2009 reist daarna door naar locaties in binnen- en buitenland.

Catalogus

De Best Verzorgde Boeken zijn bijeengebracht in de catalogus The Best Dutch Book Designs 2009 De Best Verzorgde Boeken. Het boek bevat een juryrapport van alle uitgekozen boeken.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie