Viewbook Visual Storytelling Grant 2016

Viewbook Visual Storytelling Grant 2016

Fabienne Keijzer 1067 0
Een wereld zonder fotografie is niet meer voor te stellen, en de mogelijkheden om onze beelden te delen zijn eindeloos. Viewbook biedt een aantal fijne mogelijkheden, en nu kun je er zelfs een prijs mee winnen. De Viewbook Visual Storytelling Grant 2016 is nu geopend voor aanmeldingen.

Viewbook 

Viewbook is een fijne (web)applicatie voor fotografen om hun beelden op een creatieve, visuele manier te delen met de wereld. Dat is handig in dit digitale tijdperk waarbij fotografen constant worden uitgedaagd om zichzelf en hun vak opnieuw uit te vinden. Ook de manieren waarop mensen zich uiten worden steeds inventiever. Meer dan ooit moeten we visuele verhalenvertellers, en met name die met lokale perspectieven, de mogelijkheid bieden om betekenissen te ontcijferen uit een vluchtige wereld.

Viewbook Visual Storytelling Grant

De Viewbook Visual Storytelling Grant ondersteunt fotografen die de verschillende mogelijkheden van visual storytelling, en andere creatieve manieren om hun werk aan een breed publiek te tonen, verkennen. De Grant is onderdeel van Viewbook’s ‘Transformations’-programma, waarbij wordt onderzocht welke veranderingen er optreden binnen de fotografie in de digitale wereld. Het doel is om doordachte fotografie en storytelling-projecten die ons laten nadenken over de wereld te ondersteunen.

 

 

5000 dollar

De Grant bestaat uit maximaal 5000 dollar, waarmee je de helft van je uitgaven van een project mee kan financieren. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet je je aanmelden. Daarvoor moet je een aantal dingen opleveren, waaronder een plan van aanpak in het Engels, een cv met minimaal twee referenties, een financieringsplan en materiaal van voorgaande projecten. Kijk voor meer informatie op viewbook.com/grant. Aanmelden kan nog tot 31 december 2016.

 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne