Viewbook PhotoStory 2010 contest van start

Julian 517 0
Viewbook PhotoStory 2010 nodigt alle professionele fotografen uit om hun beste narratieve fotoserie in te sturen. De eerste prijs bestaat uit onder andere een tentoonstelling in een galerie in Amsterdam.

“In een enkele foto ligt vaak al een sterk verhaal besloten. Maar de focus van Viewbook PhotoStory 2010 ligt bij fotoseries, waarbij de foto’s samen een prikkelend verhaal vertellen terwijl ook elke foto op zichzelf aansprekend is en fotografische excellentie laat blijken,’ aldus Alrik Swagerman, coördinator van Viewbook PhotoStory 2010.

Publieke en professionele jurering

Fotoseries zijn voor twee categorieën in te sturen; documentair of conceptueel. De ingestuurde fotoseries worden gescreend waarna de series met de meeste potentie op Viewbookphotostory.com worden gepresenteerd. Vervolgens heeft iedereen de mogelijkheid de narratieve series online te bekijken en becommentariëren. Vanaf 1 oktober kunnen bezoekers van de website stemmen op hun favoriete serie uit de voorselectie. Naast het publiek zal ook een professionele jury de winnaars van de juryprijs uit de vele ingezonden series kiezen.


Expositie

In december 2010 wordt de tentoonstelling van de winnende fotoseries in Amsterdam feestelijk geopend. De winnende series worden naast de tentoonstelling en online presentatie tevens in een boek en magazine gepubliceerd. Voor de winnaars van de publieksprijs zijn aparte prijzen te vergeven.

Prijzen

De twee winnaars van de juryprijs krijgen de kans om te exposeren in de Kahmann Gallery in Amsterdam, een leven lang een gratis Viewbook Pro website account, een custom-designed boek van Blurb, een publicatie in GUP Magazine en nog verschillende andere prijzen in de vorm van media-aandacht en producten. De tweede- en derdeprijs winnaars van beide categorieën ontvangen nog nader te bepalen prijzen.

Jury

De fotoseries worden beoordeeld door een internationaal panel bestaande uit vooraanstaande fotografen en curatoren. De fotoseries worden beoordeeld op de verhalende kracht, fotografische excellentie en artistieke hoogstaandheid. De jury van Viewbook PhotoStory 2010 bestaat uit: Marcel Feil (curator FOAM), Sam Barzilay (directeur van exhibitions NYPH), Ernesto Bazan (internationaal fotograaf), Roy Kahmann (curator Kahmann Gallery Amsterdam) en Kadir van Lohuizen (documentaire fotograaf).

Meedoen

Fotografen kunnen hun serie uploaden op de website Viewbookphotostory.com. Aanmelden kan tot 1 oktober 2010.