Viewbook met workflowplugin voor Lightroom 2

Raymond 527 0
Gebruikers van onlineportfoliodienst Viewbook kunnen met een nieuwe plugin voortaan direct vanuit Lightroom hun presentatie online zetten.

Fotografen die met Adobe Lightroom2 werken kunnen hun foto's nu direct naar Viewbook exporteren en professionele online presentaties vanuit hun Lightroom2 library genereren.

De Viewbook Plugin maakt het mogelijk om fotoselecties in de Lightroom 2 library direct in nieuwe of bestaande online Viewbook albums te exporteren. Bij het exporteren maakt Viewbook automatisch twee webformaten aan en converteert de foto's naar sRGB voor optimale weergave in browsers. De originele fotobestanden blijven daarnaast intact en kunnen voor visuele hoge resolutie downloads voor klanten worden gebruikt. Eenmaal in Viewbook kunnen foto's worden toegevoegd aan portfoliosites, galleries en promotionele widgets.

De plugin is gratis te downloaden van de website van Viewbook.


Schematische workflowweergave


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond