Gestolen Canon 8mm terug bij zijn eigenaar

Vietnam veteraan krijgt gestolen Canon 8mm na 50 jaar terug

Fabienne Keijzer 1895 0
Een mooi verhaal om de week mee te beginnen. Leon Hembree, een Amerikaanse Vietnam veteraan, verloor in 1966 zijn pas aangeschafte camera in het Aziatische land. Zijn Canon 8mm werd er uit zijn tas gegrist. Nu, vijftig jaar later, krijgt hij zijn camera terug.

Canon 8mm gestolen 

Leon Hembree was een gepassioneerde hobbyfotograaf en kocht tijdens zijn diensttijd in Vietnam onder andere deze Canon 8mm camera. De camera was er natuurlijk veel goedkoper dan in Amerika. Maar slechts een paar dagen na zijn aankoop werd hij uit zijn tas gegrist door een dief. Gelukkig heeft hij de camera nog wel op tijd weten te graveren.
vietnam veteraan verloren camera

Veiling 

Steven Bridges kocht de camera tijdens een veiling in Oklahoma voor de schamele prijs van slechts zes dollar. Toen hij de camera in handen kreeg zag hij de gravure. Dit kon hij niet zomaar laten gaan en hij besloot de eigenaar op te sporen. Hij nam contact op met het Amerikaanse Legioen en die plaatsten een foto op social media. Na slechts twee dagen kreeg Hembree hoogte van de post, en hij woonde ook nog eens in de buurt. Hembree is dolblij met de terugkeer van zijn lang verloren camera. En zelfs na vijftig jaar is de Canon redelijk intact gebleven. Bekijk zijn reactie in deze video van NBC KFOR News.


 

 

Lees ook: Camera's uit de Sovjettijd gestolen in Berlijn 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne