'Vier nieuwe Olympus mft-camera's op komst'

Julian 1829 0
Olympus zal in de komende acht tot tien maanden vier nieuwe mft-camera's uitbrengen, zegt 43rumors.com. Op de Photokina kunnen we opvolgers in de PEN-serie verwachten, later zou nog een model boven de OM-D E-M5 uitkomen en een compleet nieuw model.

Dat er nieuwe Olympus PEN-camera's komen ligt in de lijn der verwachting. Sinds de introductie van de eerste PEN heeft Olympus regelmatig de lijn ververst. Op de Photokina in september zou het zover moeten zijn, volgens geruchtensite 43rumors.com kunnen we nieuwe E-PM (Pen Mini) en E-PL (Pen Lite) camera's verwachten.

De nieuwe Pen-camera's zouden kleine upgrades krijgen en technologie uit de OM-D E-M5, zoals de razendsnelle autofocus. Het lijkt ons niet waarschijnlijk dat de goedkope modellen eenzelfde sensor krijgen als de Olympus OM-D E-M5. De 16-megapixelsensor in de high-end mft-camera presteert aanzienlijk beter dan die in de PEN-modellen en is naar verluid afkomstig van Sony.

Camera boven de E-M5

Daarnaast zou Olympus met een nieuwe camera komen die boven de OM-D E-M5 wordt gepositioneerd. Bij de Europese lancering van de E-M5 in Amsterdam gaf Toshi Terada, die betrokken was bij de ontwikkeling van de camera, al aan dat dit niet het topmodel is van de fabrikant. Zelf ziet Olympus de E-5 Four Thirds-spiegelreflexcamera nog altijd als het topmodel. De E-M5 heeft de spiegelreflex echter op de meeste fronten al ingehaald, zeker als het gaat om beeldkwaliteit.

Toshi Terada
Olympus richt de OM-D E-M5 op de gevorderde amateur, de E-5 dslr blijft de pro-camera van de fabrikant, vertelt Toshi Terada tijdens de introductie van de E-M5 in Amsterdam aan de pers.

Nieuwe mft-serie?

Verder is er nog een gerucht over een compleet nieuwe camera, die een nieuwe serie mft-camera's moet inluiden. Wat dat precies inhoud is niet duidelijk. Het zou kunnen gaan om een serie nog onder de PEN-camera's, bijvoorbeeld met vaste lens zoals de Sony RX100 en de Sigma DP-camera's.

In een periode van acht tot tien maanden zouden deze vier nieuwe camera's geïntroduceerd moeten worden. De nieuwe PEN-camera's zullen waarschijnlijk niet lang meer op zich zullen laten wachten.

Olympus OM-D E-M5