Vier nieuwe Olympus-lenzen op de markt

Redactie 753 0
Olympus introduceert vier nieuwe Zuiko digitale lenzen, tegelijk met de release van de nieuwe professionele E-3 digitale spiegelreflexcamera.
De E-3 in combinatie met het Zuiko SWD-model (Supersonic Wave Drive) levert volgens Olympus de snelste autofocus ter wereld.
De nieuwe lenzen voldoen allemaal aan de Four Thirds-standaard. Deze is ontwikkeld door Olympus en Kodak en houdt in dat lenzen verwisselbaar zijn, niet alleen tussen modellen van dezelfde fabrikant, maar ook van andere fabrikanten. Volgens Olympus zijn Four Thirds-lenzen ook lichter dan modellen die niet van deze standaard zijn.
Olympus richt zich met deze nieuwe lenzen op veeleisende fotografen. Alle modellen zijn voorzien van ten minste één Extra-low Dispersion-element, dat chromatische aberratie vermindert. Naast de Zuiko Digital ED 70-300mm 1:4.0-5.6 wordt de serie uitgebreid met drie lenzen die voorzien zijn van het nieuw ontwikkelde Supersonic Wave Drive autofocussysteem. De focusrange van deze modellen is 12-200mm. Om nog verder in te kunnen zoomen komt Olympus ook nog met een 2.0x teleconverter.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie