Vier lichtsterke objectieven van SLR Magic op Photokina

jesse kraal 2088 0
Objectievenfabrikant SLR Magic toont op de Photokina een viertal nieuwe objectieven. Het gaat in alle vier de gevallen om objectieven voor compacte systeemcamera's, terwijl drie van de vier speciaal gemaakt zijn om mee te filmen. Deze objectieven zijn onder andere voorzien van tandjes voor een follow-focussysteem.

Op de kleine stand van SLR Magic zien we onder andere een Fujifilm X-Pro1 met de HyperPrime 23mm f/1.7. Het gaat hier echter niet om de HyperPrime 23mm f/1.7 die het merk eind 2011 aankondigde voor Sony's E-vatting. Deze bleek door een schaarste van de benodigde materialen niet op grote schaal te produceren. Het ontwerp werd grondig veranderd met dit nieuwe objectief als resultaat. Behalve met de Fujifilm XF-vatting, komt ook deze 23mm beschikbaar voor Sony NEX-camera's en Micro Four Thirds. De adviesprijs van de 23mm bedraagt 399 dollar.

SLR Magic
SLR Magic HyperPrime 23mm f/1.7

Cine-objectieven

De CINE-HyperPrime's 35mm T0.95 en 25mm T0.95 zijn qua ontwerp gebaseerd op de 50mm T0.95. De eerste komt beschikbaar voor Fujifilm XF, Micro Four Thirds en Sony NEX, de 25mm komt er alleen voor mft. De prijzen bedragen respectievelijk 1249 en 649 dollar. Daarnaast is er nog een 35mm, maar dan met T1.4 als maximale lensopening. Deze krijgt niet de naam HyperPrime omdat SLR Magic dus ook een 35mm voert met een grotere lichtsterkte. De 35mm T1.4 gaat 279 dollar kosten.

SLR Magic CINE

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse