Video: zo gaat het eraan toe bij een Nikon NOOR-workshop

Video: zo gaat het eraan toe bij een Nikon NOOR-workshop

Jasper van Bladel 1352 0
Nikon en fotoagentschap NOOR hebben een langlopende relatie en op regelmatige basis worden workshops georganiseerd om aanstormende talenten te begeleiden. Onder andere Pep Bonet en Sebastian Liste kwamen eerder dit jaar naar het hoofdkantoor van Nikon in Amsterdam om een serie van deze workshops te geven.

Nikon Europe en fotoagentschap NOOR, een collectief van ervaren en geprezen fotojournalisten en documentaire fotografen, organiseerden samen de Nikon-NOOR Academy Workshop 2017. De workshops werden georganiseerd voor jonge fotografen die wonen en of werken in Nederland. Uit alle aanmeldingen werden vijftien deelnemers geselecteerd op basis van hun portfolio en fotografie-achtergrond.

Tijdens de vierdaagse workshop gingen de geselecteerde deelnemers een nauwe samenwerking aan met drie NOOR-fotografen, waarbij het ontwikkelen en bewerken van een visueel verhaal centraal staat. Tevens kregen de deelnemers bijvoorbeeld informatie rondom onderwerpen als de nuances van de internationale fotografiemarkt.

Video

Zo’n workshop is een unieke gelegenheid om te leren hoe een impactvol visueel verhaal verteld kan worden, om de eigen persoonlijke visie met betrekking tot fotografie verder te ontwikkelen en om nieuwe contacten te leggen in een intieme en interactieve omgeving van professionele fotografen en fotojournalisten. In deze video zie je een verslag van een van de workshops, waarbij je zowel de NOOR-fotografen als de deelnemers aan het woord ziet over het belang en de inhoud van de workshops.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper