Video toont indrukwekkende AF-snelheid Kipon EF-MFT-adapter

Julian 3068 1
Kipon kondigde in april de eerste elektronische adapter aan die het mogelijk maakt om Canon EF-objectieven op micro four thirds-camera's te gebruiken met behoud van autofocus. In een video op YouTube is de adapter in actie te zien, de focus blijkt erg snel te werken.

De nieuwe Kipon EF-MFT AF-adapter, die 285 dollar kost, heeft inmiddels zijn weg naar de eerste gebruikers gevonden. Zodoende krijgen we nu de eerste praktijkervaringen te zien. Onderstaande video toont de adapter in actie. De autofocus lijkt verrassend snel te werken, in het filmpje wordt gebruikgemaakt van de Panasonic GX7, de EF-MFT AF-adapter en onder andere de Canon EF 70-200mm f/4L USM.

Kipon claimde bij de introductie van de adapter al 'high speed' autofocus. We hielden echter nog een slag om de arm, gezien de resultaten die we kennen van de Metabones-adapters die autofocus met Canon EF-objectieven op Sony-systeemcamera's mogelijk maken. Onderstaande video toont de autofocussnelheid van een Canon EF-objectief op een Sony NEX-camera, in combinatie met een Metabones-adapter. Het mag duidelijk zijn dat de Kipon-adapter voor mft-camera's een stuk sneller is.

Metabones maakt echter geen autofocusadapter voor micro four thirds-camera's en Kipon heeft (nog) geen AF-adapter om EF-objectieven op Sony-camera's te gebruiken. Gezien de resultaten van de Kipon EF-MFT AF-adapter hopen wij echter dat er wel zo'n adapter in de planning staat.

Kipon EF-MFT AF-adapter

afbeelding van Michiel Snijders

Is een vast focuspunt niet wat praktischer om te laten zien hoe het werkt? Ook al stelt het systeem nog zo scherp, de hoeveelheid AF-hunting is niet echt tof.