Video: Strijd der titanen, Canon 1DX MII vs Nikon D5

Video: Strijd der titanen, Canon 1DX MII vs Nikon D5

Redactie DIGIFO... 5778 0
Dit jaar zijn er nieuwe topmodellen uitgekomen van zowel Canon als Nikon. Beide modellen zijn echte snelheidsmonsters met vernieuwde autofocussystemen, hoge iso-waarden en nieuwe videomogelijkheden. TheCameraStore ging met deze twee camera's op pad om te kijken welk van de twee een betere camera is.

Als we de specificaties van de camera's mogen geloven, zit er weinig verschil tussen de twee. De ene kan net iets meer beelden per seconde schieten en de andere heeft meer autofocuspunten, maar in praktijk zijn het alle twee uitstekende camera's met vergelijkbare resultaten. Omdat specificaties niet altijd alles zeggen, nam TheCameraStore beide camera's mee naar een motorcrossbaan en een park om ze grondig te vergelijken.

Lees ook: Nikon D5: fotograferen bij unavailable light
Lees ook: Hands on Canon EOS-1D X MKII: Snelheidsmonster

Canon vs. Nikon

Canon en Nikon zijn de grootste camerafabrikanten van het moment en elkaars grootste rivalen. Beide merken hebben zeer fanatieke aanhangers die al vanaf het begin van hun carrière voor één van de twee hebben gekozen en daarbij blijven, al is het maar vanwege alle objectieven en accessoires die ze hebben. Deze video is dan ook niet echt een keuzehulp, maar het is wel interessant om te kijken hoe groot het verschil tussen deze twee topcamera's nou daadwerkelijk is.

Voor meer informatie over de camera's kan je kijken op de websites van Canon en Nikon.

Op zoek naar nog meer 'strijd'? Kijk dan naar deze Facebook-post.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie