Video: Opspattend water fotograferen met weinig apparatuur

Video: Opspattend water fotograferen met weinig apparatuur

Nadja Geskus 1461 0
Opspattend water fotograferen is erg leuk en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Commercieel fotograaf Andrew Mikhaylov laat in deze video zien hoe het hele proces in zijn werk gaat. Van de fotografie, tot de nabewerking. Mocht je dit thuis willen uitproberen, zorg dan wel voor een locatie die een beetje nat mag worden!

Opspattend water

Hoewel veel fotografen meer geïnteresseerd zijn in druppel fotografie, maakt Andrew Mikhaylov er een iets nattere boel van. Voor de foto’s van opspattend water gebruikte hij een Canon EOS 7D, één objectief, en een enkele 580EXII flitser. De flitser werd ongeveer 60cm achter het glas geplaatst en gericht op de muur. Andrew Mikhaylov liet ijsblokjes in het glas water vallen om het water te doen opspatten.

Bewerking

Natuurlijk houdt het nog niet op bij het fotograferen, het uitzoeken van de foto’s en het bewerken is net zo belangrijk bij dit soort foto’s. Mikhaylov legde voor deze foto verschillende beelden over elkaar heen. Dit kun jij natuurlijk ook doen om zo het perfecte beeld te creëren. Zorg er wel voor dat je alles in verschillende lagen zet! En ga niet in de afbeeldingen gummen, maar gebruik maskers om delen wel of niet te laten zien.

Bekijk de tutorial van Andrew Mikhaylov voor een uitgebreide uitleg over het fotograferen van opspattend water.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja