Video: Lensbaby Composer hands-on demonstratie

Julian 1182 0
Lensbaby komt met nieuwe nakomelingen. Op de Photokina kregen we uitleg over de nieuwe Composer die fotografen unieke creatieve vrijheden geeft. Wij legden het voor je vast op video.

Het filmpje is gemaakt met de Nikon D90 en de nieuwe Lensbaby Composer.

Lensbaby Composer
In totaal zien drie nieuwe 'Lensbaby' lenzen het levenslicht. De Composer, de Muse en de Control Freak. Allemaal maken ze gebruik van het nieuwe 'Optic Swap' systeem, waarmee je van lens kunt wisselen voor verschillende effecten. De nieuwe Muse en Control Freak vervangen de originele Lensbaby, de 2.0 en 3G versie. De Composer is een compleet nieuwe Lensbaby die makkelijker en preciezer te gebruiken is. In de video verteld Tabhita SimsĀ over de nieuwe mogelijkheden. Bovendien is het filmpje geschoten met een lensbaby op de camera, je ziet dus gelijk de mogelijke effecten.

Wat is een Lensbaby?
Een Lensbaby geeft je als fotograaf nieuwe mogelijkheden om scherptediepte te manipuleren. Door de lens te bewegen kun je het scherptedieptevlak op verschillende manieren in de foto verleggen. In tegenstelling tot een normaal objectief, waarbij je alleen de scherptediepte van voor tot achteren kan controleren.

Adviesprijzen
Lensbaby Composer $270
Lensbaby Muse $150
Lensbaby Control Freak $270

Accessoires
Double Glass Optic $85
Single Glass Optic $35
Plastic Optic $35
Pinhole/Zone Plate $35
Optic Boxed Set (Single Glass, Plastic en Pinhole/Zone plate) $95
Wide Angle (0.6x) / Tele Photo (1.6x) kit $90