Video: kwaliteit en kosten bewaken bij Nikkor

Video: kwaliteit en kosten bewaken bij Nikkor

Jasper van Bladel 1270 0
Het ontwerpen en maken van Nikkor-objectieven is een hele klus. Binnen Nikon zijn er speciale mensen die overzicht houden op dit proces. Zij zorgen ervoor dat deadlines worden gehaald, dat kwaliteit gewaarborgd blijft en dat kosten beheersbaar blijven. In deze video maken we kennis met ze.

Het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuw objectief is een tijdrovend en ingewikkelde klus. De technici en ontwerpers trekken daarin gezamenlijk op om tot het beste resultaat te komen. Soms met andere doelen. Een technicus kan bijvoorbeeld een ontwerp inleveren dat niet aan de productiestandaarden voldoet, of dat veel te ingewikkeld en dus duur is om te maken.

Balans

Daarom heeft Nikon enkele mensen in dienst die het proces bewaken en proberen een zo goed mogelijke balans op te bouwen tussen ontwerp, tijd, kosten en kwaliteit. Een belangrijke taak, die nogal wat verantwoordelijkheid met zich meebrengt. In onderstaande video maken we kennis met enkele heren, die deze taak op zich hebben genomen tijdens de ontwikkeling van o.a. de 24-70 mm f/2,8E ED VR.

Lees ook: Een kijkje in de glasfabriek van Nikon

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper