Video gemaakt met iPhone 6s

Video gemaakt met iPhone 6s

Nadja Geskus 1967 0
Jaron Schneider en Toby Harriman zijn de makers van "Flying into Dusk", een video die zij zelf financierde en compleet filmde met een iPhone 6s, vanuit een helikopter. Ze bewijzen hiermee dat een goede visie en een goed oog belangrijker zijn dan een dure camera.

iPhone 6s

Jaron Schneider legt uit: ‘vorig jaar, toen de iPhone 6s en 6s Plus werden aangekondigd, was een van de eerste dingen die ons enthousiasmeerden hoe Apple de resolutie van de videobeelden naar 4K had weten te krijgen. In nauwe samenwerking met Filmic Pro team, leerden we dat de bitrate van die 4K footage die van onze go-to camera verdubbelde; de Panasonic GH4, op 100 MB / s. Voor ons, was dat absoluut krankzinnig om te bedenken. Op deze manier konden we namelijk een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verminderen en we kregen ook nog betere kwaliteit beelden. We moesten dit wel proberen!’

Video gemaakt met iPhone 6s

Vlucht

Jaron en Toby vlogen, om de video "Flying into Dusk" te kunnen maken, beiden over verschillende steden. Jaron vloog over San Francisco en Toby over Chicago en Boston. Beide vlogen over New York en Los Angeles, maar namen afzonderlijke vluchten in verschillende nachten, zodat ze de beste lichtomstandigheden zouden kunnen vangen. Alle beelden werden geschoten tijdens zonsopkomsten en zonsondergangen en er waren maar twee stukken gear nodig: de iPhone  en de Ikan Fly-X3 stabilizer gimbal. Deze is speciaal ontworpen voor de iPhone (en GoPro).

Kwaliteit

‘We waren echt verbaasd over hoe goed de iPhone dit project aankon. We kozen ervoor om zonsondergangen in plaats van zonsopgangen te doen, als gevolg van de tijd van het jaar en de steden we filmden (het licht was gewoon beter, vooral in Los Angeles). Kijken hoe de iPhone zich aanpaste het vervagende licht was “pretty amazing”. We konden het maar amper geloven dat de iPhone het beter deed bij weinig licht dan onze Panasonics!’

Video gemaakt met iPhone 6s

Bewerken

De video werd bewerkt op twee Mac-computers, een iMac en een Mac Pro. Adobe Premiere Pro was de software die ze gebruikte. ‘We spendeerden een hoop tijd aan het uitzoeken van de beste beelden van alle steden,’ zegt Jaron. In het totaal hebben de twee zo’n 150 gigabyte aan beeldmateriaal gefilmd. Ze hadden dus nogal wat om uit te zoeken! Bekijk de prachtige beelden die ze maakten hieronder.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja