Video: fotograferen vanuit een helikopter!

Video: fotograferen vanuit een helikopter!

Kimsieders 944 0
Vincent Laforet maakt de prachtigste foto’s vanaf grote hoogte. Hoewel deze foto’s er moeiteloos mooi uitzien, gaat er ontzettend veel planning en onderzoek in elke individuele foto. In deze video neemt Vincent Laforet je mee in de helikopter en laat hij jou zijn wereld zien!

Planning en goedkeuring

Wanneer je een stad vanaf grote hoogte wilt fotograferen zul je dit vaak in een helikopter moeten doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want voordat de helikopter ook maar een centimeter van de grond af komt, moet er al ontzettend veel gedaan worden. De fotograaf moet een planning maken, het beeld visualiseren en de gebouwen onderzoeken. Daarnaast moet je natuurlijk ook toestemming hebben om overal te mogen komen in een helikopter en moet het vliegplan volledig goedgekeurd worden.

Helikopter

Communicatie

Op het moment dat je in de lucht bent kom je voor compleet nieuwe uitdagingen te staan. Want hoe zorg je er nu voor dat de piloot precies daar vliegt waar jij heen wilt? Wederom is dit een groot deel planning en natuurlijk goede communicatie. Vincent Laforet duidt in de video aan dat hij vaak meer dan dertig seconden van tevoren moet aangeven dat hij een foto gaat maken, zodat iedereen in de helikopter op de hoogte is van zijn plannen.

Apparatuur

Vincent Laforet fotografeert in deze serie wereldsteden midden in de nacht. Dat maakt het fotograferen uit een helikopter extra moeilijk, aangezien je in een bewegend object nu eenmaal minder stil staat dan op de grond. Daarom gebruikt de fotograaf vooral prime lenzen, zodat er genoeg licht op de lens kan vallen voor een goed belichte foto.

Vincent Laforet

Inspirerende video

In de video legt Vincent Laforet in detail uit hoe een fotosessie in een helikopter er aan toegaat. Bekijk hieronder de inspirerende beelden! Heb jij wel eens foto’s gemaakt vanaf grote hoogtes, of zelfs vanuit een helikopter?

 

afbeelding van Kimsieders

Kim Sieders | Fotograaf & redacteur

Bekijk alle artikelen van Kim