Video: DSLR vs Mirrorless

Video: DSLR vs Mirrorless

Jasper van Bladel 2975 4
Je hebt natuurlijk het altijddurende gevecht tussen Nikon versus Canon, maar de laatste tijd is er een andere discussie bijgekomen die soms de hoofdtoon voert. Mirrorless of toch de spiegelreflex? In een grappig filmpje haalt Kai van DigitalRev alle vooroordelen over spiegelloze camera’s uit de kast en vraagt zich af waarom de dslr zo in het verdomhoekje zit.

We zijn de eersten om te zeggen dat sommige vooroordelen die Kai aanhaalt in onderstaand filmpje absoluut overdreven zijn en langzamerhand door de tijd vooruitgang worden ingehaald. Toch zit er enige vorm van waarheid in deze video.

Op satirische wijze pareert hij de argumenten om voor een spiegelloos model te kiezen en breekt hij een lans voor de klassieke dslr.

Wat vinden jullie?

We zijn natuurlijk ook benieuwd hoe jullie over deze kwestie denken. Kiezen jullie voor mirrorless, of blijven jullie de aloude (d)slr trouw?

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Ron( exhi)

Satirisch of niet ik blijf mijn 5D mkIII trouw en zal voorlopig zeker de drlr trouw blijven.
De grootte waar je iedereen zo over hoort is voor mij juist een plupunt knoppen veel beter/sneller bereikbaar bij een grote (dslr)camera.
En moet je eens zonder statief wat maken dan is voor mij ook het gewicht een pluspunt ( veel beter stil te houden)

Maar dat is voor mij dan ;)

afbeelding van Jasper van Bladel

Zeker Ron, het gewicht en de grootte van een dslr geven ook een hoop stabiliteit bij het fotograferen. Daarnaast, zoals Kai ook zegt in het filmpje, is een mirrorless camera met flink objectief niet enorm veel kleiner dan een spiegelreflex. Veel succes en plezier met je dslr!

afbeelding van Evert Winkelman

Ben enige tijd geleden overgestapt van Canon5DIII naar Olympus OMD-E1 en Panasonic GX8 ivm het lagere gewicht.
Het nadeel wat ik ondervonden heb is het beperkte vermogen van de accu's ten opzichte van Canon.
Heb dit voorlopig opgelost door onder de Panasonic een houder te monteren waarin een reserve accu zit. De lege accu is nu veel sneller te verwisselen. Heb ook Jupio benaderd voor een externe powerpack, maar die komt er voorlopig niet voor Olympus en Panasonic.

afbeelding van Duko

Kai c.s. hebben een al net zo aardig satirisch filmpje dat juist de dslr op de korrel neemt. Leuk, en voor elk wat wils dus.
Net als in werkelijkheid. Ieder z'n meug. (Meug? Enfin.)
Het lijkt me gewoon een kwestie van voor- en nadelen afwegen. En dat zijn er wederzijds best wat.