Video: De kansen van jonge filmmakers

Video: De kansen van jonge filmmakers

Nadja Geskus 933 0
In deze interessante video van Cooke OpticsTV bespreken een aantal van ’s werelds meest gerenommeerde filmmakers de voor- en nadelen van een jonge filmmaker vandaag de dag.

Filmmakers

In deze video van Cooke OpticsTV zie je Paul Cameron (Westworld, Collateral), Roberto Schaefer (The Kite Runner, Monster's Ball), Michael Seresin (Dawn of the Planet of the Apes, Angela's Ashes) en Anthony Dod Mantle (Slumdog Millionaire, Snowden). Ze bespreken de kansen en nadelen die jonge filmmakers vandaag de dag tegenkomen.

Voordelen

Er zijn een aantal interessante meningen over de voordelen. Zo is Paul Cameron van mening dat het enige voordeel is dat je jong bent, hierdoor heb je meer energie om de top te kunnen behalen. Volgens anderen is het een groot voordeel dat vandaag de dag alle editing tools beschikbaar zijn. Je kunt werkelijk elke kant op met je video. En niet alleen dat, ook de apparatuur is natuurlijk beschikbaar. Een ander groot voordeel is dat het vandaag de dag makkeijker is om mensen te bereiken. Zelfs als je het breder publiek niet meteen weet te bereiken, zijn er zo veel kanalen die je kunt gebruiken om je werk te laten zien.

De voor- en nadelen voor jonge filmmakers

Nadelen

Een van de grootste nadelen, en dat is niet alleen bij films maken zo, is dat de concurrentie sterk toeneemt. Hoewel de beschikbaarheid van appartuur en editing tools toeneemt, is dit ook een nadeel. Zo kunnen meer mensen er aan komen en zullen ook meer mensen geïnteresseerd zijn om het te gebruiken. Tegenwoordig denkt iedereen dat ze filmman zijn en is dit met fotografie niet net zo?

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja