Video: Broncolor High Speed Sync in de praktijk

Video: Broncolor High Speed Sync in de praktijk

Jasper van Bladel 566 0
High Speed Sync stelt je in staat om te flitsen met zeer korte sluitertijden. In deze video zie je precies hoe dat in zijn werk gaat. Fotograaf Andy Batt legt uit hoe de techniek werkt en laat aan de hand van een live shoot zien wat je er precies mee kunt.

Als je gaat flitsen in de buitenlucht loop je al snel tegen een maximale flitssynchronisatietijd van je camera aan. Vaak is dat afhankelijk van je camera 1/200e of 1/250e van een seconde. Op zich geen probleem, zeker niet als op een binnenlocatie gaat flitsen. Als je echter in de volle zon wilt gaan flitsen, bijvoorbeeld om de nodige schaduwen op te peppen, moet je naar erg kleine diafragma grijpen om onder die 1/200e of 1/250e te blijven. Resultaat: een beeld dat bijna overal scherp is. Geen mooie onscherpte of spelen met scherptediepte dus.

Omgevingslicht

Een trigger die je in staat stelt om die maximale flitssynchronisatietijd te ontwijken is bijvoorbeeld de RFS 2.2 van Broncolor. De trigger stelt je in staat om te gaan tot sluitertijden zo kort als 1/8000e van een seconde. Zo kun je én mooi spelen met scherptediepte én je flits gebruiken. Wat ook mogelijk is: het complete omgevingslicht overtreffen met je flits, zodat je de belichting van je foto precies naar je eigen hand kunt zetten.

Dat is wat fotograaf Andy Batt in deze video doet. Hij laat in de praktijk zien waartoe Broncolor HS in staat is, gecombineerd met de RFS 2.2.

Meer info over Broncolor: Transcontinenta

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper