Verwijzing naar Canon EOS M2 te zien in DPP

Julian 1905 0
In de nieuwste versie van Canon's Digital Photo Professional raw-converter zijn diverse verwijzingen naar de Canon EOS M2 te zien. Mocht Canon met een opvolger van de EOS M komen, dan vermoeden we dat deze de sensor krijgt uit de Canon EOS 70D.

Canon voorzag de 20-megapixelsensor in de EOS 70D van Dual Pixel AF. Scherpstellen in live view gaat daardoor een stuk sneller dan bij voorgaande sensoren van Canon. Een zwak punt van de Canon EOS M is de matige autofocus, mocht Canon de sensor van de EOS 70D gebruiken in de EOS M2 toepassen, dan is dat probleem in ieder geval opgelost.

In de nieuwste versie van Canon Digital Photo Professional zijn verwijzingen te zien naar de EOS M2. Zo ontdekte iemand op het forum van DPreview.com. Ook als je zoekt op M2 in de helpfunctie krijg je diverse 'hits'.

Geruchten over een nieuwe Canon EOS M2 gaan aan langer in het rond. Het is echter de vraag wanneer we een nieuw toestel te zien krijgen. Een bron van CanonRumors zegt dat er in 2013 niks nieuws meer verwacht wordt op gebied van EOS-camera's.