Canon 1Ds Mark IV op komst?

Verwijzing naar Canon 1Ds Mark IV op Canon-website

Julian 3593 3
Op de Indonesische Canon-website is in een prijslijst voor garantie-uitbreidingen de Canon EOS 1Ds Mark IV te zien. Een typefoutje lijkt niet waarschijnlijk omdat ook de 1Ds III en 1D Mark IV op de lijst staan.

Met de naamgeving van Canon is de verwarring tussen de 1D Mark IV en de 1Ds Mark IV snel gemaakt. De eerste is al op de markt en is de snelle camera met aps-h-sensor, de EOS 1Ds Mark IV moet de opvolger worden van de fullframe EOS 1Ds Mark III.

Van een tikfoutje lijkt geen sprake te zijn, gezien in de lijst zowel de EOS 1Ds Mark III en de 1D Mark IV vermeld worden. De uitgebreide garantie voor de nog niet bestaande 1Ds Mark IV heeft een lager prijskaartje dan die voor de huidige 1Ds Mark III. Dat lijkt vreemd, maar hetzelfde is het geval bij de 5D-serie.

Canon 1Ds Mark IV verwijzing

20 augustus

Canon introduceerde de EOS 1Ds Mark III op 20 augustus 2007. Mocht de fabrikant een strak schema van vier jaar aanhouden, dan kunnen we de aankondiging van het nieuwe model snel verwachten.

Canon 5D Mark III

De 21-megapixelsensor uit de EOS 1Ds Mark III vond in 2008 zijn weg naar de Canon 5D Mark II. Diezelfde strategie zou Canon weer toe kunnen passen door de sensor uit de nieuwe 1Ds Mark IV volgend jaar in de Canon 5D Mark III te stoppen.

afbeelding van peterw

typo
Overduidelijk. Er is twijfel geweest of de 1D iii en iv samen te behandelen, of ze apart neer te zetten. Uiteindelijk zijn beide blijven staan, maar dan met een verkeerd toegevoegde 's'. Heel gebruikelijk dit soort typo's.
En ook een fout bij de prijs voor de 5D / 5D II.

Twee onwaarschijnlijkheden versterkt het idee van een fout. Twee fouten is waarschijnlijker dan éen nieuwtje.

afbeelding van Koos

En waarom ben jij zo zeker van je zaak?
Zo onwaarschijnlijk is een 1Ds 4 niet.

afbeelding van peterw

Inderdaad, die camera gaat er vast wel komen, veel plezier er mee.
Maar dat betekent niet dat dit velletje uit Indonesië vol tegenstrijdigheden een echte aanwijzing er voor is.

Ik heb geen verstand van lekken detecteren, maar ik heb enorm veel verstand en ervaring in het herkennen van fouten in formulieren en teksten.