Verslag: 'Flickr Op' in Foam

jesse kraal 2213 0
Afgelopen vrijdag organiseerde Foamlab de thema-avond 'Flickr Op'. Rondom het thema social media waren er diverse workshops en een debat. Een verslag van deze avond in Foam.

De avond kende een goede start, voor de deur van Foam had zich voor openingstijd al een lange rij mensen verzameld en ook tijdens de avond bleven er mensen binnen lopen. Een contrast met de vorige thema-avond van foamlab, daar kwamen aanzienlijk minder bezoekers op af. Of dit nu kwam door de lopende tentoonstelling van Anton Corbijn of door het aansprekende thema van deze avond, de sfeer was in ieder geval goed.

Foamlab

Grote publiekstrekker was het debat, georganiseerd door Happy Chaos. Zij hadden vier sprekers bij elkaar gezocht die samen een interessant debat voerden over social media en de gevolgen ervan. Vooraf werd er nog gesproken door Willem Popelier, die toelichting kwam geven op zijn werk 'showroom'. Zijn werk roept vragen op over de grenzen bij het gebruik van social media. Wat is zichtbaar, en voor wie?

Foamlab

Naast het debat kon je ook deelnemen aan diverse workshops of activiteiten. Zo was er een fotohokje waar je een Corbijn-achtige foto van je zelf kon laten maken en een zaal verder kreeg je hulp bij het in elkaar zetten van je eigen stopmotion in drie foto's.

foamlab

Origineel waren de 'vind ik leuk'-stikkers, de status updates en de twitter-waslijn. Onder elke foto van Corbijn was een tekstvak aanwezig, zodat je op de Facebook-manier je mening kon geven op de foto's. De 'vind ik leuk'-stikkers mocht je op alles en iedereen plakken die je leuk vond.

foamlab

Iedere bezoeker had zijn eigen nummer en met dat nummer werd je uitgedaagd om activiteiten te doen met mensen die je niet kende. Op deze manier moest Foam de ontmoetingsplek zijn die het internet nu is. Onder genot van een zelfgemaakte cocktail was er genoeg ruimte om even lekker te socializen.

De creatieve activiteiten en de vrolijke sfeer onder de overwegend jonge bezoekers maakten de avond geslaagd, ondanks de warmte die aan het eind van de avond wat begon op te spelen. Ook de tentoonstelling 'inwards & onwards' van Anton Corbijn is de moeite van het bezoeken waard. Dit kan nog tot en met donderdag 1 september.

foamlabFoto's © Jesse Kraal

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse