Verlaten waterpark in Vietnam

Verlaten waterpark in Vietnam

Nadja Geskus 4350 1
Dit prachtige waterpark in Vietnam is al tijden niet meer in gebruik en is dan ook compleet overgenomen door de natuur. Nassim Ait-Kaci reisde er naar toe en maakte bijzondere foto’s van het eenzame, maar nog steeds prachtige park.

Ho Thuy Tien waterpark

Het eens zo bruisende waterpark Ho Thuy Tien ligt er al tijden eenzaam en verlaten bij. Het ligt in het prachtige Vietnam. En hoewel je er bijzonder mooie en altijd drukke plaatsen omheen vindt, is het waterpark tegenwoordig een sombere plaats geworden. Het park is al meer dan tien jaar geleden gesloten. En in plaats van dat het is afgebroken, staat alles er nog steeds en is het zwemparadijs compleet overgenomen door de natuur. Bomen en takken nemen de hele zaak over en geven het waterpark een bijzondere uitstraling die de moeite waard is om te bezoeken.

Verlaten waterpark in Vietnam

Historie

In 2004 zou het park open gaan en het had een echte trekpleister moeten worden. Echter bleek niets minder waar te zijn. Waarschijnlijk door geldproblemen kwam het project totaal niet van de grond en het park werd een flop. Hoewel het natuurlijk doodzonde is dat het park nooit echt goed gebruikt is, is het park nu een enorme trekpleister geworden voor urbex fotografen. Het park heeft waterglijbanen, een draken-figuur in het centrum van het park en de prachtige hoogtes van alle attracties geven je een prachtig uitzicht over de gehele jungle. Ondanks dat het park er nu verlaten bij ligt, is het dus een prachtige locatie om eens op te zoeken!

Verlaten waterpark in Vietnam

Verlaten waterpark in Vietnam

Verlaten waterpark in Vietnam

Foto’s gemaakt door Nassim Ait-Kaci

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van René Keijzer

Prachtig park om in rond te lopen. Ben je in de buurt, ga er heen en geniet de omgeving. Vergeet niet je zwembroek mee te nemen.