Verlaten auto’s uit de jaren 50

Verlaten auto’s uit de jaren 50

Nadja Geskus 2231 0
In Duitsland is er een bijzondere plek in het bos. Tal van auto’s uit de jaren 50 zijn daar compleet overgeleverd aan de natuur. De verlaten auto’s zijn overwoekerd en het geheel heeft een bijzondere sfeer. Eric Baak reisde naar deze plek voor zijn prachtige serie.

Eric Baak

De Nederlandse fotograaf Eric Baak komt uit Waddinxveen. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn dagelijkse omgeving: mensen, gebeurtenissen, maar ook social media. ‘Ik bruis van de ideeën en probeer dan ook regelmatig tijd te maken om dergelijke ideeën in praktijk te brengen,’ vertelt Baak op zijn website. Maar wat tevens een fascinatie is voor Baak, en dat is ook wel te zien aan zijn prachtige serie, is het fotograferen van verlaten panden en in dit geval auto’s. Het vastleggen van dingen die anders vergeten worden, dat is wat Eric Baak zo aanspreekt hieraan.

Verlaten auto’s uit de jaren 50

Verlaten auto’s

Het is prachtig om te zien wat twee tegenpolen als auto’s en natuur met elkaar doen als ze samen k omen. Eric Baak reisde af naar Duitsland om hier achter te komen. ‘Ik heb daar op een ontzettend gave plek auto’s gefotografeerd die zijn overgeleverd aan de natuur,’ vertelt Baak. Het geheel heeft een bijzonder gezicht!

Verlaten auto’s uit de jaren 50

Verlaten auto’s uit de jaren 50

Foto’s gemaakt door Eric Baak

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja