Verhaal Bang Bang Club op witte doek (trailer)

Redactie 1695 0
Het aangrijpende verhaal van de vier fotografen die de Bang Bang Club vormden is verfilmd en draait binnenkort in de bioscoop. Ken Oosterbroek, Kevin Carter, Greg Marinovich en Joao Silva versloegen begin jaren negentig het einde van de Apartheid in Zuid-Afrika.

Toen de vier fotografen samenwerkten in het door Apartheid verscheurde Zuid-Afrika van begin jaren negentig, stonden Ken Oosterbroek, Kevin Carter, Greg Marinovich en Joao Silva bekend als de Bang Bang Club. Zij versloegen de laatste jaren van het regime en fotografeerde daarmee het einde van 'wit' Zuid-Afrika.

Boek

Tien jaar geleden verscheen er al een gelijknamig boek over de indrukwekkende en aangrijpende gebeurtenissen die de heren destijds hebben meegemaakt. Met de hierop gebaseerd film zijn deze 'avonturen' binnenkort ook op het witte doek te aanschouwen. In de periode tussen de vrijlating van Nelson Mandela en de eerste democratische verkiezingen in Zuid-Afrika riskeerde de fotografen hun leven om de wereld te voorzien van beelden van deze geweldadige transitieperiode.


Zware tol

Hoewel twee van de leden van de Bang Bang Club een Pulitzerprijs hebben gewonnen met hun foto's, heeft het maken ervan een zware tol geëist. Kevin Carter won er een in 1994, voor zijn controversiele foto van een gier die kijkt naar een jong en stervend Sudanees meisje. Een paar maanden laten pleegde hij zelfmoord. Ken Oosterbroek overleed eerder datzelfde jaar terwijl hij de gevechten tussen veiligheidstroepen en aanhangers van het African National Congress versloeg. Ten slotte raakte Joao Silva vorig jaar zijn benen kwijt toen hij op een landmijn stapte terwijl hij aan het werk was voor de New York Times in Afghanistan.  

Bioscoop

In de film, geregisseerd door Steven Silver, spelen onder andere acteurs als Ryan Phillippe, Malin Akerman en Taylor Kitsch. Vanaf 22 april draait deze in de Amerikaanse bioscopen, wanneer de film in Nederland in première gaat is nog niet bekend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie