Vergeet planking, horsmaning is de nieuwe rage!

jesse kraal 6373 3
Je dacht dat planking een raar fenomeen was? Horsmaning is zo mogelijk nog vreemder. Je maakt een foto van jezelf, waarop het lijkt alsof je onthoofd bent. Het hoofd is natuurlijk dat van iemand anders.

De eerste foto's van horsmaning komen uit de twintiger jaren van de vorige eeuw, maar het fenomeen lijkt een comeback te maken. Er is zelfs al een site geheel gewijd aan de opkomende rage. De naam horsmaning stamt van de 'headless horseman', een  figuur uit het boek 'The legend of sleepy hollow' van auteur Washington Irving. 

horsmaning

Ondanks het uitbeelden van een nogal dodelijke pose lijkt horsmaning veel veiliger dan planking. Fox News besteedde recent nog een kort item aan de nieuwe rage, wat een grappig stukje televisie opleverde. Een Nederlandse foto van horsmaning hebben we nog niet gezien, we houden ons aanbevolen...

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Taalpurist

"Fox News besteede recent nog"
besteedde

Taalpurist

afbeelding van Tim

Dank & aangepast :)

afbeelding van Isa

In de Photography Annual uit 1968 vond ik hier ook al een voorbeeld van. Fotograaf: Bob Adelman. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=256060137756287&set=a.11915871477...