Verenigde Staten in de kinderschoenen

Verenigde Staten in de kinderschoenen

Redactie DIGIFO... 735 0
Afgelopen maandag was één van de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten. Independance Day. Op deze dag in 1776 werd Amerika onafhankelijk van Engeland en werd de Verenigde Staten geboren. Speciaal voor deze dag is er een selectie foto's openbaar gemaakt van het land in de kinderschoenen.

De foto's in deze selectie laten de opkomst van een wereldmacht zien. In relatief korte tijd werden enorme iconische gebouwen geplaatst die we nu nog elke dag op tv zien en nog steeds een belangrijke rol spelen in de hedendaagse politiek, zoals het Capitool en het Witte huis. Ook zijn er indrukwekkende foto's van zeer belangrijke momenten in de (wereld)geschiedenis, zoal de inwijding van Abraham Lincoln als president.Verenigde StaterVerenigde StaterVerenigde StatenVerenigde StatenVerenigde StatenVerenigde StatenVerenigde StatenVerenigde Staten
Lees ook: Foto's op de maan, de rage van 1910

Verdeelde Verenigde Staten

Een aantal foto's zijn gemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog die het land teisterde van 1861 tot en met 1865. We zien foto's van een kamp tijdens deze oorlog en soldaten lopen door de straten van Washington D.C.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie